Aamiainen on laihduttajan tärkein ateria

Aamiainen on päivän tärkein ateria - erityisen hyödyllinen se on laihduttajalle. Terveellisen aamiaisen nauttimalla pääsee hyvään vauhtiin kilojen pudotuksen kanssa.

Tutkimuksissa on havaittu, että aamiaisen säännöllisesti nauttivilla on pienempi painoindeksi. Ravitseva aamiainen pitää verensokerin tasaisena ja olon kylläisenä lounaaseen asti.

Jokainen laihduttaja haluaa pudottaa painoaan, mutta ei nähdä nälkää. Kun ateriaväli pysyy säännöllisenä, on helppoa pitää energiataso tasaisena ja nälkä loitolla.

Kuitu auttaa laihduttamisessa

Kuitupitoinen aamupala pitää olon kylläisenä, antaa puhtia ja laittaa aineenvaihdunnan käyntiin. Kaurapuuro on oiva valinta keventäjän aamiaiseksi. Puuron kuidut ja proteiinit pitävät pitkään kylläisinä.

Täysjyväruisleipä, jolla on sipaisu kevytlevitettä, vihanneksia ja vähärasvaista leikkelettä tai kevytjuustoa, sopii myös laihduttajan aamupalaksi. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi vähärasvainen jogurtti, hedelmät ja marjat sekä sokeriton mysli. Nauti aamiaisen kanssa kahvia, teetä, täysmehua tai rasvatonta maitoa.

Päivän jokaisella aterialla on hyvä nauttia viljatuotteita, sillä ne ovat vähärasvaisia ja sisältävät hyvinvoinnille tärkeitä aineita, kuten vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita. Näiden aineiden ansiosta pysyt terveenä ja hyvinvoivan näköisenä laihduttamisenkin aikana.

Lempeä luomupuuro

Yhdelle hengelle

1 dl luomu kaurahiutaleita
3 rkl luomu kauraleseitä
2,5 dl vettä
omenasosetta (itse tehtyä tai kaupasta ostettua)
kanelia
suolaa

Yhdistä leseet ja hiutaleet. Valmista puuro hiutalepakkauksen ohjeiden mukaan mikrossa tai keitä kattilassa, jos teet kerralla isomman annoksen.

Mausta ripauksella suolaa ja anna puuron vetäytyä.

Nauti puuro omenasoseen, kanelin ja halutessasi maidon kera.

Lisää aamiaisreseptejä:

Teksti: MTV3

Kuvat: Maito ja Terveys

Lue myös:

    Uusimmat