Aamiainen, joka pitää sinut kylläisenä pitkään – syötkö jo näin?

Tuoreen tutkimuksen mukaan kannattaa aamiaiseen sisällyttää entistä enemmän proteiinia.

Tiedätkin varmaan jo, että proteiinin tulisi näytellä suurta roolia aamiaisessasi. Tuoreen, American Society for Nutrition's Experimental Biology -konferenssissa esitellyn tutkimuksen mukaan, saat vyötäröstäsi sitä kapeamman, mitä isompaa roolia proteiini aamiaisessasi näyttelee.

Hillshire Brandsin rahoittamaan tutkimukseen osallistui 35 naista, joille annettiin syötäväksi tavallisia aamiaisannoksia, joissa oli yhtä paljon kilokaloreita, rasvaa ja kuitua, mutta vaihtelevat määrät proteiinia.

Naisten tuli arvioida nälkäänsä ennen aamiaista sekä jokaisen puolen tunnin välein neljän tunnin ajan. Neljän tunnin jälkeen naisille tarjoiltiin lounas ja heidän tuli syödä niin kauan, että olo oli mukavan kylläinen. Kävi ilmi, että ne naiset, jotka olivat syöneet runsasproteiinisimman aamiaisen – eli annoksen kalkkunamakkaraa ja kananmunia – olivat kylläisempiä läpi koko aamupäivän ja nauttivat lounaalla vähemmän kilokaloreita kuin vähemmän proteiineja sisältävän aamiaisen syöneet naiset.

Selitys lienee se, että elimistöllä menee aikaa proteiinin sulattamiseen, joten se pysyy pidempään vatsassa. Tämän vuoksi olo tuntuu kylläiseltä pidempään kuin silloin, kun syöt runsashiilihydraattisen ja pieniproteiinisen aamupalan – tässä tutkimuksessa vähäproteiinisemmat vaihtoehdot olivat murot ja maito tai pannukakut siirapin kera.

LUE MYÖS:

Näin syntyvät kuntoilijan proteiinipuustit:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat