Mainos

9-vuotias syöpään kuoleva poika toivoo saavansa viimeisen kerran joulukortteja: "Maailmassa on ihmisiä, jotka välittävät"

Syöpäsairaalle pojalle aiotaan järjestää vielä kerran unelmien joulu.

Joulu on yhdeksänvuotiaan Jacob Thompsonin lempijuhla. Kun vanhemmat saivat tietää, että heidän syöpää sairastavalla pojallaan olisi vain muutama kuukausi elinaikaa, he halusivat tehdä pojan viimeisistä hetkistä mahdollisimman onnellisia. Tämä toive mielessään he julkaisivat Facebookissa koskettavan pyynnön, jossa he toivoivat ihmisten lähettävän heidän pienelle pojalleen kortteja jouluksi, joka saapuisi tänä vuonna heidän perheeseensä tavallista aikaisemmin.

Pian pojalle alkoi sadella satoja joulukortteja ympäri maailmaa; niin Yhdysvalloista, Euroopasta, Australiasta – ja jopa Etelämantereelta. Korteilla on ollut pojalle suurempi merkitys kuin kukaan alun perin uskoi.

– Hän hymyilee ja kurtistaa nenäänsä. Pelkkä korttien avaaminen kirkastaa hänen päivänsä, ja se on ihmeellistä, pojan isä Roger Guay kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pojan ehdottomia suosikkikortteja ovat ne, joissa komeilee kuva Jacobin lempieläimestä, pingviinistä. Pojan äidin mukaan pojan motto on ”elä kuin pingviini”, joka pojan sanoin tarkoittaa sitä, että ole ystävällinen, seiso toisten rinnalla, tee vielä vähän enemmän, hyppää elämään ja ole viileä.

Pojan sairaalahuone aiotaan muuttaa joulun ihmemaaksi 

Jacobilla diagnosoitiin neljännen asteen neuroblastooma helmikuussa 2014 pojan ollessa viiden vuoden ikäinen. Valitettavasti nuori ikä ja varhainen diagnoosi eivät pelastaneet poikaa, sillä pian syövän todettiin levinneen pojan päähän ja lantioon.

Tämän vuoden lokakuussa vakavasti sairas poika siirrettiin kokonaan sairaalahoitoon ja lääkärit joutuivat kertomaan vanhemmille huonot uutiset. Kun he saivat tietää, että poika ei todennäköisesti tulisi näkemään joulua, ajatus joulun tuomisesta pojan luokse tuntui vanhemmista täysin luonnolliselta vaihtoehdolta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jacob rakastaa joulua ja halusimme hänen tietävän, että toive joulusta toteutuu, samoin kuin sen, että maailmassa on olemassa ihmisiä, jotka välittävät, pojan äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Joulukorttien lisäksi pojalleen tullaan järjestämään tässä kuussa kahden päivän pituinen joulu, jota varten vanhemmat ovat pyytäneet ystäviä ja läheisiä lähettämään heille videotervehdyksiä ja joululauluja, joita pojalle voidaan sairaalassa järjestetyssä juhlassa esittää. Kun jouluksi sovittu päivä koittaa, pojan sairaalahuone aiotaan muuttaa joulun ihmemaaksi joulukuusineen ja joulupukkeineen.

Toivotaan, että pojan viimeinen joulu on täynnä ihmeitä. 

***

2:59

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.