9-vuotias poika perusti kioskin kerätäkseen rahaa adoptiokuluihinsa

Nuori poika perusti kioskin auttaakseen perhettään keräämään rahaa, jotta hänen adoptionsa saataisiin virallistettua. 

Lapsia näkee usein apureina niin kirpputoreilla kuin torimyyjinäkin. Työstä saadut taskurahat käytetään usein makeisiin, mutta toisin on tämän yritteliään pojan kohdalla.

Yhdysvaltalainen yhdeksänvuotias poika halusi nimittäin käyttää juoman myymisestä saamansa rahat omien adoptiokulujensa kattamiseen.

Poika haluaa kantaa kortensa kekoon

Yhdeksänvuotias Tristan Jacobson on naapurustolle tuttu näky istumassa kotinsa ulkopuolella myymässä sitruunajuomaa. Virkistävästä palvelusta saadut rahat hän kerää lasten hiekkaämpäriin. Pojan huoltaja Donnie Davis kertoo, että poika haluaa kuulua perheeseen todella paljon. 

Poika on ollut osa Davisin elämää siitä lähtien, kun poika oli kolme kuukautta vanha. Kun poika oli kaksivuotias, hän palasi hetkeksi biologisen äitinsä luokse, mutta kaikki ei sujunut suunnitelmien mukaan.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pojan biologinen äiti saattoi pojan vaaraan, eikä huolehtinut hänestä odotetulla tavalla. Lopulta hylkääminen kodittomien lasten keskukseen johti siihen, että poika palasi Davisin luokse asumaan. Tristan oli tuolloin viisivuotias.

Ihmiset tulevat katsomaan poikaa pitkänkin matkan takaa

Vuonna 2014 Davisista tuli pojan virallinen huoltaja. Tämä tarkoittaa myös sitä, että hän saisi virallisesti adoptoida pojan. Adoptio tulisi kuitenkin kustantamaan 10 000 dollaria eli noin 9000 euroa, eikä perheellä ollut säästössä niin suuria summia.

– Aloin heti säästää rahaa. Vaihdoimme edullisempiin puhelin- ja internetliittymiin ja peruimme kesälomasuunnitelmat, Davis kertoo.

Tristan on aina halunnut kantaa vastuuta, ja niin hän halusi nytkin. Hän halusi auttaa perhettään keräämään rahaa adoptioon ja ryhtyi myymään virkistävää juomaa ohikulkijoille.

Sen jälkeen, kun perheen tarina kerrottiin chicagolaisella radiokanavalla, ihmisiä on tullut pitkienkin matkojen takaa ostamaan pojalta juomaa. Poika on saanut kerättyä myynnillään kasaan jo yli puolet adoptioon vaadittavasta rahasummasta.

Adoptio tullaan näillä näkymin virallistamaan lokakuussa. Davis kertoo hänen sekä pojan olevan asiasta todella innoissaan.

Video: Mihin äitiä tarvitaan? Suomalaislapset kertovat.

Lähde: ABCNews 

Lue myös:

    Uusimmat