9-vuotias australialaistyttö valitti ”kamalinta päänsärkyään ikinä” – sairaalassa selvisi kivun sydäntä särkevä syy

Käpyrauhasesta löytynyt kasvain estää australialaistyttöä elämästä normaalia lapsen elämää. Leikkaukseen joukkorahoitusta etsivästä avunpyynnöstä uutisoi Yahoo7 News.

Videolla kerrotaan suomalaisesta Jamiliasta, joka sairastaa leukemiaa. Tytön toiveena oli tavata Antti Tuisku, ja unelma kävikin toteen. Lue koko tarina tästä.

Charli Berghauser, 9, valitti lokakuussa 2017 kamalinta kokemaansa päänsärkyään ikinä. Tytön Kas-äiti ymmärsi heti, ettei kipu ollut normaalia. Charli vietiin sairaalaan, jossa hänelle tehtiin verikokeet ja aivokuvaus.

– Silloin ymmärsimme, että aivoissani oli jotain ylimääräistä, kirjoittavat Charlin vanhemmat avunpyynnössä tyttärensä sanoin.

Keskeltä Charlin aivoja, käpyrauhasesta, löytyi kasvain.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Kasvain rajoittaa lapsen elämää 

Lääkärit kertoivat perheelle Charlin olevan sinällään kunnossa, mutta kasvain kuitenkin estää Charlia tekemästä asioita, joita rakastaa.

– He eivät anna minut pomppia pomppulinnassa tai trampoliinilla tai pelata rugbya, jota olen harrastanut viisivuotiaasta.

Lisäksi Charlin näkökyky on heikentynyt, hän on usein sekava ja äkäinen sekä kokee voimakasta päänsärkyä.

– Kestän melko hyvin kipua, koska olen sinnikäs.

Joskus kipu kuitenkin äityy niin pahaksi, etteivät siihen auta luonteenlujuus tai särkylääkkeet. Silloin Charli ei pääse edes kouluun.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Leikkaukseen joukkorahoituksen turvin 

Miltei vuosi kasvaimen löytymisen jälkeen Charli on vihdoin pääsemässä leikkaukseen.

Ainoa ongelma on sen hinta, 100 000 australian dollaria eli noin 62 000 euroa. Yahoo7 News kertoo, että viisi päivää avunpyynnön julkaisemisen jälkeen varoja oli kertynyt jo 11 500 australian dollaria eli reilut 7000 euroa.

Jos ja kun leikkaus tapahtuu, se mahdollistaa Charlille normaalin elämän.

– Olen innoissani, että pääsen jälleen leikkimään, joukkorahoituskampanjassa kirjoitetaan.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat