9,5 miljoonan kilon toimitus kauppoihin – tätä suomalaiset ahmivat kesällä

Lihatiedotuksen mukaan yksi tuote on suomalaisten grillissä ylitse muiden.

Lihatiedotuksen mukaan makkaran grillaus on suomalaisuutta syvimmillään. Grillimakkaroiden kulutus on suurinta alkukesästä ja huipentuu juhannuksena, jolloin kauppoihin toimitetaan kolminkertainen määrä grillimakkaroita normaaliin kesäviikkoon verrattuna.

Suomessa myydyistä grillimakkaroista reilu 40 prosenttia myydään kesäkuukausien aikana.Tilastojen mukaan lihayritykset toimittivat kauppoihin vuoden 2012 kesä - elokuussa noin 9,5 miljoonaa kiloa grillimakkaroita. Koko vuoden määrä oli yhteensä 22 miljoonaa kiloa.

– Kuluva makkarakesä on lähtenyt hyvin käyntiin ja kesän mausteiset uutuusmaut ovat löytäneet tiensä grilleihin perusmakujen rinnalle, kertoo Riitta Stirkkinen Lihatiedotuksesta.

Stirkkisen mukaan makkaran kulutus on kuitenkin melko sääsidonnaista. Aurinkoinen ja lämmin sää lisää grillausintoa, mutta sateella ja viileällä moni jättää grillin sytyttämättä. Kaupassa makkara valitaan ennen kaikkea sopivan hinnan ja hyvän maun perusteella. Tärkeää on myös tuotteen kotimaisuus. Aiempaa tärkeämmäksi valintatekijäksi on noussut tunnettu merkki ja valmistaja.

Lähde: Lihatiedotus

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja