Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

9,5 miljoonan kilon toimitus kauppoihin – tätä suomalaiset ahmivat kesällä

Julkaistu 17.06.2013 07:29(Päivitetty 17.06.2013 07:31)

Lihatiedotuksen mukaan yksi tuote on suomalaisten grillissä ylitse muiden.

Lihatiedotuksen mukaan makkaran grillaus on suomalaisuutta syvimmillään. Grillimakkaroiden kulutus on suurinta alkukesästä ja huipentuu juhannuksena, jolloin kauppoihin toimitetaan kolminkertainen määrä grillimakkaroita normaaliin kesäviikkoon verrattuna.

Suomessa myydyistä grillimakkaroista reilu 40 prosenttia myydään kesäkuukausien aikana.Tilastojen mukaan lihayritykset toimittivat kauppoihin vuoden 2012 kesä - elokuussa noin 9,5 miljoonaa kiloa grillimakkaroita. Koko vuoden määrä oli yhteensä 22 miljoonaa kiloa.

– Kuluva makkarakesä on lähtenyt hyvin käyntiin ja kesän mausteiset uutuusmaut ovat löytäneet tiensä grilleihin perusmakujen rinnalle, kertoo Riitta Stirkkinen Lihatiedotuksesta.

Stirkkisen mukaan makkaran kulutus on kuitenkin melko sääsidonnaista. Aurinkoinen ja lämmin sää lisää grillausintoa, mutta sateella ja viileällä moni jättää grillin sytyttämättä. Kaupassa makkara valitaan ennen kaikkea sopivan hinnan ja hyvän maun perusteella. Tärkeää on myös tuotteen kotimaisuus. Aiempaa tärkeämmäksi valintatekijäksi on noussut tunnettu merkki ja valmistaja.

Lähde: Lihatiedotus

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Grillimakkaran haastaja! Suomalaisilla on uusi grillilihasuosikkiSyötkö sinäkin grillimakkaran näin? Suomalaisten ykköslisuke voi yllättääTeetkö makkaralle näin ennen grillaamista? Lihayhdistys muistuttaa: "Ei kannata laittaa…"Yli 21 miljoonan kilon grillimakkaramania on nurkan takana – HK paljasti jo hoikistuneen Kabanossi-uutuuden Nyt maistuu kyrsä! Elämme aikoja, jolloin suomalaiset ahmivat aivan järjettömän määrän makkaraa – arvaatko kuinka paljon?Näin paistuu täydellinen kesämakkara! Ammattilaisen grillivinkeillä huippuherkullinen lopputulos
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • Eilen11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • Eilen09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat