9.4.2002 Pankofriteerattuja merirapuja (tai lohta) sitruskastikkeella

8 merirapua kuorittuna tai 8 palaa lohta (noin 2x3x8 cm)
suolaa
1 dl vehnäjauhoja
3 munaa
2 dl panko-leipäraastetta (saatavilla japanilaisista erikoisliikkeistä) tai tuoretta leipäraastetta

1. Kuumenna öljy kasarissa tai wokissa 180 asteiseksi.
2. Pyöritä kuoritut ja suolatut meriravut vehnäjauhoissa. Kasta pyrstöt vaähän vatkatuissa munissa ja lopuksi panko-leipäraasteeessa.
3. Friteeraa 180 asteisessa öljyssä kullanruskeiksi. Nosta reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Tarjoa sitruskastikkeen ja raikkaan salaatin kera.

Sitruskastike

1 dl kanalientä
1 sitruuna
1 appelsiini
½ dl kermaa
70 g voita
suolaa
valkopippuria
valkoviinietikkaa

1. Pese hedelmät hyvin ja kuori keltaista ja orassia kuorta esim. perunankuorimaveitsellä (ilman valkoista osaa). Purista mehu.
2. Kiehauta kanaliemi ja kuoret. Lisää kerma ja anna kiehua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Kaada sekaan hedelmien mehu ja siivilöi. Lisää pehmeä voi sauvasekoitinta käyttäen. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lisää valkoviinietikkaa maun mukaan hapokkuuden lisäämiseksi.

- Toim. Kati Nappa

Vieraana lähetyksessä oli tähtikokki Michael Björklund, joka on kahden maan, Ruotsin ja Suomen Vuoden Kokki ja valittu myös Ruotsin kokkimaajoukkueen jäseneksi. Ahvenanmaalaissyntyinen Micke työskentelee Göteborgissa tähtiravintola Fondissa ja on tällä hetkellä vierailevana tähtenä Helsingissä ravintola Kulosaaren Casinolla.

Lue myös:

    Uusimmat