Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

9.4.2002 Pankofriteerattuja merirapuja (tai lohta) sitruskastikkeella

Julkaistu 10.04.2002 15:41

8 merirapua kuorittuna tai 8 palaa lohta (noin 2x3x8 cm)
suolaa
1 dl vehnäjauhoja
3 munaa
2 dl panko-leipäraastetta (saatavilla japanilaisista erikoisliikkeistä) tai tuoretta leipäraastetta

1. Kuumenna öljy kasarissa tai wokissa 180 asteiseksi.
2. Pyöritä kuoritut ja suolatut meriravut vehnäjauhoissa. Kasta pyrstöt vaähän vatkatuissa munissa ja lopuksi panko-leipäraasteeessa.
3. Friteeraa 180 asteisessa öljyssä kullanruskeiksi. Nosta reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Tarjoa sitruskastikkeen ja raikkaan salaatin kera.

Sitruskastike

1 dl kanalientä
1 sitruuna
1 appelsiini
½ dl kermaa
70 g voita
suolaa
valkopippuria
valkoviinietikkaa

1. Pese hedelmät hyvin ja kuori keltaista ja orassia kuorta esim. perunankuorimaveitsellä (ilman valkoista osaa). Purista mehu.
2. Kiehauta kanaliemi ja kuoret. Lisää kerma ja anna kiehua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Kaada sekaan hedelmien mehu ja siivilöi. Lisää pehmeä voi sauvasekoitinta käyttäen. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lisää valkoviinietikkaa maun mukaan hapokkuuden lisäämiseksi.

- Toim. Kati Nappa

Vieraana lähetyksessä oli tähtikokki Michael Björklund, joka on kahden maan, Ruotsin ja Suomen Vuoden Kokki ja valittu myös Ruotsin kokkimaajoukkueen jäseneksi. Ahvenanmaalaissyntyinen Micke työskentelee Göteborgissa tähtiravintola Fondissa ja on tällä hetkellä vierailevana tähtenä Helsingissä ravintola Kulosaaren Casinolla.

> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 1

> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 2

Lisää aiheesta:

Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksenLily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yliMiten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiäLasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpalojaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHuijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

  • Eilen20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • Eilen18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan