Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

9.4.2002 Pankofriteerattuja merirapuja (tai lohta) sitruskastikkeella

Julkaistu 10.04.2002 15:41

8 merirapua kuorittuna tai 8 palaa lohta (noin 2x3x8 cm)
suolaa
1 dl vehnäjauhoja
3 munaa
2 dl panko-leipäraastetta (saatavilla japanilaisista erikoisliikkeistä) tai tuoretta leipäraastetta

1. Kuumenna öljy kasarissa tai wokissa 180 asteiseksi.
2. Pyöritä kuoritut ja suolatut meriravut vehnäjauhoissa. Kasta pyrstöt vaähän vatkatuissa munissa ja lopuksi panko-leipäraasteeessa.
3. Friteeraa 180 asteisessa öljyssä kullanruskeiksi. Nosta reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Tarjoa sitruskastikkeen ja raikkaan salaatin kera.

Sitruskastike

1 dl kanalientä
1 sitruuna
1 appelsiini
½ dl kermaa
70 g voita
suolaa
valkopippuria
valkoviinietikkaa

1. Pese hedelmät hyvin ja kuori keltaista ja orassia kuorta esim. perunankuorimaveitsellä (ilman valkoista osaa). Purista mehu.
2. Kiehauta kanaliemi ja kuoret. Lisää kerma ja anna kiehua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Kaada sekaan hedelmien mehu ja siivilöi. Lisää pehmeä voi sauvasekoitinta käyttäen. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lisää valkoviinietikkaa maun mukaan hapokkuuden lisäämiseksi.

- Toim. Kati Nappa

Vieraana lähetyksessä oli tähtikokki Michael Björklund, joka on kahden maan, Ruotsin ja Suomen Vuoden Kokki ja valittu myös Ruotsin kokkimaajoukkueen jäseneksi. Ahvenanmaalaissyntyinen Micke työskentelee Göteborgissa tähtiravintola Fondissa ja on tällä hetkellä vierailevana tähtenä Helsingissä ravintola Kulosaaren Casinolla.

> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 1

> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 2

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Kuluttaja vaati korvauksia, kun uudehko Mersu meni rikki – tähän seikkaan myyjä vetosi kieltäytyessäänAlle yksi miljoonasta – Kaliforniassa syntyi vauva, jonka ei olisi pitänyt selvitäTiesitkö? Näin saat valkosipulin hajun pois sormistaVäärässä paikassa väärään aikaan? Entinen ensihoitaja kertoo, mikä uhkaa potilasturvallisuuttaMcDonald'sin toimitusjohtajan suorasukainen uraneuvo voi "loukata tunteita" – "Kukaan ei välitä..."Kolme selvää tuntomerkkiä: Tunnistat hyvän ja kypsän avokadon helposti

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Kuluttajariidat

    Kuluttaja vaati korvauksia, kun uudehko Mersu meni rikki – tähän seikkaan myyjä vetosi kieltäytyessään

  • 17:41
    Vauvat

    Alle yksi miljoonasta – Kaliforniassa syntyi vauva, jonka ei olisi pitänyt selvitä

  • 17:04
    Ruokaniksit

    Tiesitkö? Näin saat valkosipulin hajun pois sormista

  • 14:04
    Terveydenhuolto

    Väärässä paikassa väärään aikaan? Entinen ensihoitaja kertoo, mikä uhkaa potilasturvallisuutta

  • 12:03
    Työelämä

    McDonald'sin toimitusjohtajan suorasukainen uraneuvo voi "loukata tunteita" – "Kukaan ei välitä..."