Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

9.4.2002 Pankofriteerattuja merirapuja (tai lohta) sitruskastikkeella

Julkaistu 10.04.2002 15:41

8 merirapua kuorittuna tai 8 palaa lohta (noin 2x3x8 cm)
suolaa
1 dl vehnäjauhoja
3 munaa
2 dl panko-leipäraastetta (saatavilla japanilaisista erikoisliikkeistä) tai tuoretta leipäraastetta

1. Kuumenna öljy kasarissa tai wokissa 180 asteiseksi.
2. Pyöritä kuoritut ja suolatut meriravut vehnäjauhoissa. Kasta pyrstöt vaähän vatkatuissa munissa ja lopuksi panko-leipäraasteeessa.
3. Friteeraa 180 asteisessa öljyssä kullanruskeiksi. Nosta reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Tarjoa sitruskastikkeen ja raikkaan salaatin kera.

Sitruskastike

1 dl kanalientä
1 sitruuna
1 appelsiini
½ dl kermaa
70 g voita
suolaa
valkopippuria
valkoviinietikkaa

1. Pese hedelmät hyvin ja kuori keltaista ja orassia kuorta esim. perunankuorimaveitsellä (ilman valkoista osaa). Purista mehu.
2. Kiehauta kanaliemi ja kuoret. Lisää kerma ja anna kiehua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Kaada sekaan hedelmien mehu ja siivilöi. Lisää pehmeä voi sauvasekoitinta käyttäen. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lisää valkoviinietikkaa maun mukaan hapokkuuden lisäämiseksi.

- Toim. Kati Nappa

Vieraana lähetyksessä oli tähtikokki Michael Björklund, joka on kahden maan, Ruotsin ja Suomen Vuoden Kokki ja valittu myös Ruotsin kokkimaajoukkueen jäseneksi. Ahvenanmaalaissyntyinen Micke työskentelee Göteborgissa tähtiravintola Fondissa ja on tällä hetkellä vierailevana tähtenä Helsingissä ravintola Kulosaaren Casinolla.

> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 1

> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 2

Lisää aiheesta:

Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"