9.2. Juustofondue ja minttusuklaafondue

Juustofondue

  • 400 g gruyere-juustoa
  • 200 g appenzeller-juustoa
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • (kirsikkaviinaa)

Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Sekoita fonduepadassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen. Lisää kiehuvan kuumaan viiniin raastetut juustot pienissä erissä ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Mausta halutessasi kirsikkaviinalla. Nosta pata liekin päälle pöytään ja sekoita välillä. Tarjoa kastettavaksi reilunkokoisia ranskanleipäkuutioita.

Minttusuklaafondue

  • 200 g tummaa suklaata
  • 0,5 dl kermaa
  • 2 rkl minttulikööriä
  • Lisäksi:
  • vaahtokarkkeja
  • päärynäkuutioita
  • keksejä

Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Mausta minttuliköörillä. Kasta suklaaseen vaahtokarkkeja, päärynää ja keksejä.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat