Mainos

9.2. Juustofondue ja minttusuklaafondue

Juustofondue

  • 400 g gruyere-juustoa
  • 200 g appenzeller-juustoa
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • (kirsikkaviinaa)

Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Sekoita fonduepadassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen. Lisää kiehuvan kuumaan viiniin raastetut juustot pienissä erissä ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Mausta halutessasi kirsikkaviinalla. Nosta pata liekin päälle pöytään ja sekoita välillä. Tarjoa kastettavaksi reilunkokoisia ranskanleipäkuutioita.

Minttusuklaafondue

  • 200 g tummaa suklaata
  • 0,5 dl kermaa
  • 2 rkl minttulikööriä
  • Lisäksi:
  • vaahtokarkkeja
  • päärynäkuutioita
  • keksejä

Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Mausta minttuliköörillä. Kasta suklaaseen vaahtokarkkeja, päärynää ja keksejä.

Reseptit: Sanna Miettunen

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.