9.1.2004 Tillipestolohi, paistettuja punajuuria ja uuniomenat

1 puntti tilliä
1 rkl pinjansiemeniä
2 rkl raastettua parmesanjuustoa
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa ja valkopippuria
600 g lohifileetä

Hienonna tilli, oliiviöljy, pinjansiemenet ja mausteet sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja lisää lopuksi parmesanraaste. Leikkaa lohifilee neljään osaan, niin että se jää nahasta kiinni. Mausta halutessasi lohipalat kevyesti suolalla ja pippurilla. Sivele ne vielä tasaisesti tillipestolla ja paista 200 C uunissa noin 15-20 minuuttia.

Paistetut punajuuret

4 punajuurta
1 sipuli
suolaa ja valkopippuria
1 sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
0,5 dl vettä
0,5 tl sokeria

Kuori punajuuret ja sipuli. Leikkaa pieniksi kuutioksi. Kuumenna paistinpannua kevyesti ja lisää sokeri, punajuurikuutiot, sipuli ja öljy, kypsennä hiljalleen muutama minuutti, lisää vesi ja anna sen haihtua miedolla lämmöllä. Tarkista punajuurien kypsyys ja anna tarvittaessa hautua kunnes ne ovat kypsiä. Lisää sitruunamehu ja mausteet. Tarjoile lohen lisukkeena paistettuja punajuuria sekä vihannessalaattia.

Uuniomenat

4 omenaa
100 g pehmeää voita
3 rkl fariinisokeria
2 rkl pähkinärouhetta
2 rkl kuivattuja aprikooseja hienonnettuina
1 tl kanelia

Poista omenoista siemenkota. Sekoita täytteen aineet keskenään ja täytä omenat täytteellä. Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Resepti: Jyrki Sukula

Lue myös:

    Uusimmat