8 edullista ruokaa, jotka ovat superterveellisiä – kokeile!

Vaikka terveellinen ruoka saattaakin joskus tulla hieman kalliimmaksi kuin epäterveellinen ruoka, löytyy kauppojen hyllyiltä myös paljon edullisia, ravintorikkaita vaihtoehtoja.

Tuoreen tutkimuksen mukaan terveellisen ruokavalion noudattaminen maksaa 1,20 euroa enemmän päivässä kuin epäterveellisen ruoan syöminen. Hieman kalliimmaksi terveellisesti eläminen siis tulee, mutta jotkut terveyshyötyjä täynnä olevat ruoat saat suhteellisen edullisesti.

Katso, mitkä kahdeksan superruokaa löydät kaupasta halvalla!

1. Pavut

Kaikenlaiset pavut ovat täynnä täyttävää kuitua, joka tekee myös sydämelle hyvää. Niissä on myös roima annos proteiinia.

Hinta: Ruskeat pavut, noin 1 e/270 gr.

2. Perunat

Perunat ovat huonon maineensa veroisia vain, jos ne on paistettu öljyssä tai täynnä voita. Sellaisinaan ja kuorineen syötyinä perunat ovat todella terveellisiä. Niissä on paljon kompleksisia hiilihydraatteja, B- ja C-vitamiineja sekä kuitua. Lisäksi niissä on jopa enemmän kaliumia kuin banaaneissa.

Hinta: Noin 0,80 e/kg.

3. Kananmunat

Yhdessä kananmunassa on noin kuusi grammaa proteiinia. Kaiken lisäksi se on huippulaatua, sillä elimistö pystyy käyttämään kaiken kananmunasta saamansa proteiinin. Keltuaiset ovat myös yksi parhaista keinoista saada aivojen kehitykselle tarpeellista B-vitamiineihin kuuluvaa koliinia.

Hinta: Noin 1,80 e/10 kpl.

4. Banaanit

Banaanit tunnetaan runsaasta kaliumpitoisuudestaan, mutta niissä on myös paljon kuitua ja C-vitamiinia. Ne ovat lisäksi mainio B6-vitamiinin lähde.

Hinta: Noin 1,65 e/kg.

5. Kaura

On vaikea löytää parempaa tapaa aloittaa päivä kuin syödä kulhollinen täyttävää ja kolesterolia vähentävää kaurapuuroa. Kaurassa on paljon tiamiinia, magnesiumia, fosforia ja mangaania.

Hinta: Pikakaurahiutaleet, noin 1,25 e/kg.

6. Ruskea riisi

Ruskeassa riisissä on runsaasti kuitua, joten se auttaa pitämään olon kylläisenä ilman turhia kaloreita. Sen on myös todettu vähentävän diabetesriskiä valkoisesta riisistä ruskeaan riisiin vaihtaneilla ihmisillä. Se voi myös madaltaa verenpainetta.

Hinta: Noin 1,90 e/kg.

7. Säilyketonnikala

Tölkkitonnikala on edullinen raudan, proteiinin ja terveellisten rasvojen lähde. Se saattaa vahvistaa aivoja ja ehkäistä sydänongelmia. Valitse valkea, veteen säilötty tonnikala.

Hinta: Tonnikalapalat vedessä, noin 1,60 e/140 gr.

8. Kaali

Kaali on todella ravintorikas, vähäkalorinen ja edullinen herkku. Se on hyvä C-vitamiinin, kuidun ja kaliumin lähde, mutta se myös auttaa ehkäisemään parsa- ja ruusukaalin tavoin monia sairauksia.

Hinta: Noin 2 e/kg.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat