8.12 Etninen pataruoka -reseptikilpailun voittaja

Kanatagine

  • 4 kanan rintaleikettä tai koipireittä
  • 2 sipulia karkeasti paloiteltuna
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • ripaus (1 pussi) sahramia
  • 1 kanelitanko
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 dl vettä
  • 800 g porkkanoita, kuorittuna ja paksuiksi lanteiksi leikattuina
  • n. 1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
  • n. 1 dl tuoretta korianteria silputtuna
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 sitruunan mehu

Puolita kanan rintapalat ja tai koipireidet. Jos et saa hyvää kanaa, tyydy broileriin. Laita puolet sipulista ja kana, valkosipuli, inkivääri, pippuri, suola, sahrami ja öljy (tagine)padan pohjalle.

Lisää vesi pataan. Laita pata 120 asteiseen uuniin. Anna ruoan kiehahtaa ja hiljaa hautua puoli tuntia.

Asettele kauniisti pataan loput sipulista, porkkanat, silputtu persilja sekä korianteri ja hunaja. Hämmennä ja jatka hauduttamista ilman kantta tunnin ajan tai pidempäänkin, kunnes neste on saostunut paksuksi kastikkeeksi. Purista joukkoon sitruunan mehu, sekoita ja tarkista maku.

Tarjoa kuumana esim. couscousin tai riisin kera.

Resepti: Ruokalan järjestämän Paras etninen pataruoka -kilpailun voittoreseptin laati Kaija Seppänen.

Lue myös:

    Uusimmat