Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

8.12 Etninen pataruoka -reseptikilpailun voittaja

kanatagine
kanatagineruokala
Julkaistu 08.12.2005 00:00(Päivitetty 09.12.2005 10:17)

Kanatagine

  • 4 kanan rintaleikettä tai koipireittä
  • 2 sipulia karkeasti paloiteltuna
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • ripaus (1 pussi) sahramia
  • 1 kanelitanko
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 dl vettä
  • 800 g porkkanoita, kuorittuna ja paksuiksi lanteiksi leikattuina
  • n. 1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
  • n. 1 dl tuoretta korianteria silputtuna
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 sitruunan mehu

Puolita kanan rintapalat ja tai koipireidet. Jos et saa hyvää kanaa, tyydy broileriin. Laita puolet sipulista ja kana, valkosipuli, inkivääri, pippuri, suola, sahrami ja öljy (tagine)padan pohjalle.

Lisää vesi pataan. Laita pata 120 asteiseen uuniin. Anna ruoan kiehahtaa ja hiljaa hautua puoli tuntia.

Asettele kauniisti pataan loput sipulista, porkkanat, silputtu persilja sekä korianteri ja hunaja. Hämmennä ja jatka hauduttamista ilman kantta tunnin ajan tai pidempäänkin, kunnes neste on saostunut paksuksi kastikkeeksi. Purista joukkoon sitruunan mehu, sekoita ja tarkista maku.

Tarjoa kuumana esim. couscousin tai riisin kera.

Resepti: Ruokalan järjestämän Paras etninen pataruoka -kilpailun voittoreseptin laati Kaija Seppänen.

Lisää aiheesta:

Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"Viikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • 11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi

  • 08:15
    Asian ytimessä.doc

    Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"