Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

8.12 Etninen pataruoka -reseptikilpailun voittaja

kanatagine
kanatagineruokala
Julkaistu 08.12.2005 00:00(Päivitetty 09.12.2005 10:17)

Kanatagine

  • 4 kanan rintaleikettä tai koipireittä
  • 2 sipulia karkeasti paloiteltuna
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • ripaus (1 pussi) sahramia
  • 1 kanelitanko
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 dl vettä
  • 800 g porkkanoita, kuorittuna ja paksuiksi lanteiksi leikattuina
  • n. 1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
  • n. 1 dl tuoretta korianteria silputtuna
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 sitruunan mehu

Puolita kanan rintapalat ja tai koipireidet. Jos et saa hyvää kanaa, tyydy broileriin. Laita puolet sipulista ja kana, valkosipuli, inkivääri, pippuri, suola, sahrami ja öljy (tagine)padan pohjalle.

Lisää vesi pataan. Laita pata 120 asteiseen uuniin. Anna ruoan kiehahtaa ja hiljaa hautua puoli tuntia.

Asettele kauniisti pataan loput sipulista, porkkanat, silputtu persilja sekä korianteri ja hunaja. Hämmennä ja jatka hauduttamista ilman kantta tunnin ajan tai pidempäänkin, kunnes neste on saostunut paksuksi kastikkeeksi. Purista joukkoon sitruunan mehu, sekoita ja tarkista maku.

Tarjoa kuumana esim. couscousin tai riisin kera.

Resepti: Ruokalan järjestämän Paras etninen pataruoka -kilpailun voittoreseptin laati Kaija Seppänen.

Lisää aiheesta:

Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä