75-vuotias legenda opastaa Serena Williamsia tasa-arvoasioissa: "Laita kaikki tuo sivuun"

75-vuotias yhdysvaltalainen tennislegenda Billie Jean King jakaa Serena Williamsille, 37, ohjeita kokemuksen syvällä rintaäänellä. Kingin mukaan Williams keskittyy liikaa urheilemisen ulkopuolisiin asioihin.

Williams epäonnistui yrityksessään nousta Margaret Courtin rinnalle, kun hän hävisi Wimbledonin grand slam -turnauksen loppuottelun Romanian Simona Halepille erin 2–6, 2–6. Court on edelleen tenniksen kaikkien aikojen ykkönen 24 kaksinpelin grand slam -mestaruudellaan, kun taas Williamsilla kyseisiä mestaruuksia on yhä 23.

Billie Jean King kokee, että Williams kulutti itseään liikaa haastatteluissa turnauksen aikana. Hänen mukaansa Williamsin olisi syytä lopettaa "julkkiksena oleminen".

– Hänellä on vauva, hän yrittää parantaa sukupuolten välistä tasa-arvoa, erityisesti värillisten naisten asemaa. Se tekee kuitenkin tästä paljon vaikeampaa, 12-kertainen kaksinpelin grand slam -voittaja King opasti BBC:n haastattelussa.

– Haluaisin, että hän laittaisi kaiken muun sivuun, koska hänellä on ihmisiä, jotka työskentelevät noiden asioiden parissa.

King toivoo, että Williams keskittyisi seuraavien 1,5–2 vuoden ajan yksinomaan tennikseen, jotta hän pystyisi vanhana katsomaan itseään peiliin ja sanomaan, että hän antoi kaiken, mihin hän pystyi.

Williams ei kuitenkaan aio lopettaa julkisia ponnistelujaan tasa-arvon eteen.

– Se päivä, kun lopetan taistelun tasa-arvon ja ihmisten, jotka näyttävät sinulta ja minulta, puolesta, on päivä, jolloin olen haudassani, Williams sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan. 

King täsmensi myöhemmin lausuntojaan Twitterissä.

– En koskaan pyytäisi ketään lopettamaan taistelua tasa-arvon puolesta. Kaikessa, mitä hän tekee, Serena loistaa valoa tavalla, jolla kaikkien meidän täytyy taistella saavuttaaksemme tasa-arvon kaikille, King kirjoitti.

King oli pelivuosinaan ensimmäisiä naispuolisia tennisammattilaisia.

Lue myös:

    Uusimmat