7-vuotias Amelia menetti jalkansa syövälle: "Hänen unelmansa on päästä vielä kerran tanssimaan yleisölle"

7-vuotias Amelia sairastui harvinaiseen luusyöpään. Tytön jalka amputoitiin, mutta uudelleen rakennettu jalka antaa toiveita urheiluharrastuksiin palaamisesta ja paralympialaisiin osallistumisesta.

Leukemiaa sairastavan 5-vuotiaan Jamillan haave oli päästä tapaamaan Antti Tuisku. Katso yllä olevalta koskettavalta videolta, kuinka tapaaminen lopulta järjestyi.

Britannialainen Amelia Eldred sairastaa harvinaista luusyöpää, joka löydettiin hänen reidestään. Kasvainta leikattaessa lääkärien oli amputoitava tytön jalka miltei kokonaan.

Kun jalkaa kiinnitettiin takaisin, yhdistettiin se jalan tynkään väärinpäin: Amelian kantapää toimii polvena, johon on tarkoitus kiinnittää myöhemmin jalkaproteesi. Tapauksesta kertovat muun muassa brittimediat The Sun ja Daily Mail.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Kirurgin mukaan Amelia selvisi leikkauksesta erinomaisesti ja hinkuu jo palaamaan rakkaan tanssiharrastuksensa pariin.

– Hän parantuu leikkauksestaan kovaa vauhtia. Lääkärit ovat hämmästyneitä, kuinka nopeasti Amelia on oppinut liikuttamaan jalkaansa, sanoo Amelian Michelle-äiti.

Tammikuussa tehdyn leikkauksen jälkeen vaikuttaa siltä, että Amelian luut ovat yhdistyneet hyvin uudelleen. Kolmen kuukauden kuluttua lääkärit uskovat, että Amelia pystyy varaamaan painoa jalalleen. Silloin jalkaan voidaan kiinnittää proteesi.

Amelian asenne auttaa koko perhettä

Urheilullinen Amelia odottaa uutta jalkaa innolla.

– Hänen unelmansa on päästä vielä kerran tanssimaan yleisölle, kertoo Michelle.

– Amelia kertoo, kuinka uusi jalka antaa hänelle mahdollisuuden matkustella ja jopa osallistua paralympialaisiin.

Michelle-äidin mukaan monet ovat kyselleet perheen jaksamisia. Amelian positiivinen asenne on kuitenkin kantanut koko perhettä.

– Juuri ennen leikkausta hän heilutti jalalleen sanoen: ’Heippa luuserikasvain!’

***

2:39

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja