7.9. Liekitetyt maksapihvit ja puolukkasurvos

Liekitetyt maksapihvit

  • 600 g vasikan / naudan maksaa
  • 2 rkl voita
  • 0,5-1 dl konjakkia
  • suolaa
  • pippuria

Puhdista maksa kalvoista ja halutessasi mausta miedomman liota sitä maidossa muutama tunti. Kuivaa maksa viipaleet ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista maksaviipaleet voissa pannulla tai parilassa kauniin värisiksi. Kaada lopuksi konjakkia pannulle ja sytytä se varovasti tuleen. Anna liekkien laskeutua ja tarjoile mehukkaat pihvit lisäkkeiden kanssa. Jätä maksapihvit roseeksi sisältä, näin ne ovat mehukkaimmillaan.

Sipulilisäke

  • 4 isoa sipulia
  • 3 rkl voita
  • 3-4 dl lihalientä
  • 1-2 laakerinlehteä
  • maustepippuria
  • roseepippuria

Kuullota sipuleita voissa ja kaada päälle lihaliemi sekä mausteet. Hauduta sipuleita niin kauan kunnes neste on haihtunut. Tarjoile maksapihvien kanssa.

Puolukkasurvos

  • 2 dl puolukoita
  • 3 rkl hedelmäsokeria
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja survo mehukkaaksi soseeksi.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat