Mainos

7.2. Mademuhennos

  • n. 1 kg:n painoinen kokonainen made
  • 4 dl vettä
  • 4 dl valkoviiniä
  • 4 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl silputtua tilliä
  • 12 keitettyä puikulaperunaa
  • mustapippuria myllystä
  • maustepippuria myllystä
  • suolaa
  • 1 sitruunan mehu

Nylje made ja poista pää. Poista sisälmykset ja ota maksa talteen. Pese kala juoksevan kylmän veden alla hyvin ja leikkaa se noin 6 cm:n paloiksi. Nostele kalanpalat kattilaan, kaada päälle vesi ja viini ja anna kiehua kannen alla hiljalleen, kunnes kalat ovat kypsiä. Nostele kalat liemestä ja irrota lihat ruodoista. Lisää liemeen mateen maksa ja anna sen kypsyä kuumassa liemessä. Nosta maksa liemestä ja leikkaa se viipaleiksi. Sulata toisessa kattilassa voi. Sekoita voisulaan jauhot ja kaada sitten joukkoon keitinliemi juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Anna liemen kiehua ja jauhojen kypsyä. Lisää kerma ja keitä vielä hetki. Lisää liemeen pippurit, suola ja tilli sekä kuoritut ja halkaistut perunat ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi joukkoon mateenpalat ja viipaloitu maksa sekä sitruunamehu.

Reseptit: Antti Vahtera

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.