7.11. Mikko Kivisen uuniperunat ja Kati Forsin tomaatti-kookoskeitto

Uuniperunat Mikko Kivisen tapaan

  • 8 kpl isoja uuniperunoita
  • Tonnikalatäyte:
  • 1 prk tonnikalaa
  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia esim. turkkilaista jogurttia
  • 1 vihreä hapan omena
  • 0,5 kurkku
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 0,5 sitruunan mehu
  • suolaa, pippuria ja sokeria

Kääri perunat folioon. Nosta ne uunivuokaan. Kypsennä perunat uunissa 150 asteessa reilu tunti kunnes ovat pehmeitä.Valmista täyte. Kuori omena ja kurkku ja kuutioi ne pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta oman maun mukaan. Tarjoile uuniperunan kanssa.

Kati Forsin tomaatti-kookoskeitto

  • 2 prk kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
  • 2 prk kookosmaitoa
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • suolaa, mustapippuria
  • loraus hyvää oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset kattilassa. Kiehauta ja tarjoa kuumana. Lisää halutessasi kanasuikaleita tai katkarapuja.

Reseptit: Sanna Miettunen ja Mia Malmi

Lue myös:

    Uusimmat