Mainos

60-vuotias ensisynnyttäjä sai kaksoset: ”Tiesin, että pystyisin tähän”

Asiantuntijat ovat huolissaan trendistä, joka saa äidit synnyttämään yhä vanhempina.

Äidiksi tuleminen on aina ihmeellinen hetki. Niin se oli myös Claudette Cookille, joka sai alkuviikosta kaksospojat keisarinleikkauksella. Erityisen synnytyksestä teki se, että vauvojen äiti on iältään 60-vuotias ja lapset ovat tuoreen äidin ensimmäiset.

– Kaikki muuttui sinä hetkenä, Cook kertoo koskettavasta hetkestä. 

"Ikä on vain numero" 

Cook tuli viime vuoden puolella raskaaksi koeputkihedelmöityksellä. Huolimatta korkea iästään ja lääkäreiden epäilyistä, naisen unelma toteutui ja hän synnytti kaksi tervettä poikalasta. Teollaan hän haluaa kertoa kaikille epäilijöille, että ikä on vain numero.

– Lisäksi olin terve ja kunnossa. Tiesin, että pystyisin tähän. Ei ollut väliä, kuinka rankkaa se tulisi olemaan, Cook kertoo. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pojat syntyivät kuukauden etuajassa ja molemmat painoivat syntyessään hieman yli kaksi kiloa. Ennenaikaisesta syntymästä johtuen Cookin ja hänen miehensä täytyy odottaa vielä muutama viikko, ennen kuin he pääsevät nauttimaan perhe-elämästä toden teolla.

Synnyttäjän ikä lisää myös riskejä 

Vaikka Cookin ikä saattoi tulla monelle järkytyksenä, hän ei suinkaan ole vanhin synnyttänyt nainen. Intialainen Daljinder Kaur synnytti aiemmin tänä vuonna poikavauvan 79-vuotiaana.

Yli 50-vuotiaiden etuja ajavan AARP-järjestön mukaan Yhdysvalloissa on käynnissä trendi, jossa synnytystä lykätään viidellekymmenelle ikävuodelle. Tämä on järjestön mukaan seurausta kehittyneistä hedelmöityshoidoista.

Tämä käytäntö on kuitenkin kiistanalainen, sillä synnyttäjän iän kasvaessa myös riskit kohoavat. Iäkkäät synnyttäjät kärsivät tyypillisimmin raskausajan diabeteksestä ja verenpainetaudista.

Äidiksi voi tulla monelle tapaa. Tämän kolmen lapsen äidin teko on ihailtavan epäitsekäs. Katso liikuttava video!

1:03

Lähteet: Waff, AARP

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.