6 pahinta aamiaismokaa – varo näitä ruokia!

Aamiaisella tehdyt ruokavalinnat vaikuttavat siihen, millaiseksi tunnet olosi koko loppupäivän ajan

Monet meistä syövät aamukiireessä huonosti ja pikaisesti, miettimättä sen enempää aamiaisensa terveysvaikutuksia. Aamupala vaikuttaa kuitenkin koko päivään ja myös laajemmin terveyteesi. Mikset siis miettisi hieman tarkemmin sitä, mitä aamulla suuhusi pistät?

1. Pekoni ja muut lihatuotteet

Sen lisäksi, että pekoni, kinkku ja makkara sisältävät runsaasti terveydelle haitallisia tyydyttyneitä rasvoja, prosessoitu liha sisältää nitraatteja, jotka tutkimuksissa on yhdistetty jopa syöpään.

2. Murot ja muromysli

Osa aamiaismuroista sisältää runsaasti sokeria, joka saa verensokerisi nousemaan nopeasti, ja laskemaan sitäkin nopeammin. Pitääksesi energiatasoasi yllä pidempään, vältä sokerimuroja, ja valitse sen sijaan runsaasti kuitua ja proteiinia sisältäviä aamiaismuroja ja myslejä. Tehostaaksesi aamiaisesi terveysvaikutuksia entisestään, lisää annokseen vielä pellavansiemeniä tai pähkinöitä, joista saat niin kehollesi kuin mielellesi tärkeitä Omega-3 -rasvahappoja.

3. Keinomakeutetut jogurtit

Keinomakeutetut kevytjogurtit saattavat sisältää vähän kilokaloreita, mutta tuotteen keveys korvataan usein runsailla määrillä keinotekoisia makeutusaineita ja kemikaaleja. Kevyttuotteet saattavat myös lisätä ruokahalua. Mikset siis valitsi sen sijaan maustamatonta luonnonjogurttia, ja maustaisi sen itse hedelmillä, marjoilla ja hunajalla?

4. Muffinit

Muffinit sisältävät runsaasti vaaleaa vehnäjauhoa, rasvaa ja sokeria. Tämä raaka-aineiden yhdistelmä ei ole se kaikkein terveellisin tapa aloittaa päivä. Sokeripitoisen muffinin syöminen aamulla saa verensokerisi nousemaan ja laskemaan nopeasti, joka tarkoittaa sitä, että tulet nälkäiseksi nopeammin.

5. Croissantit ja muut leivokset

Ranskalaisten suosikkiaamupala croissantti on rantautunut myös suomalaiseen aamupalakulttuuriin. Sen lisäksi, että croissantti valmistetaan usein teollisesti prosessoidusta, ravintoköyhästä vehnästä, sisältää se todella runsaat määrät rasvaa. Vielä hilloa croissantin päälle mättämällä varmistat sen, että aamiaisesi on todellinen kaloripommi, joka ei kuitenkaan onnistu pitämään sinua kylläisenä pitkään, ravitsevuudesta puhumattakaan.

6. Appelsiinimehu

Appelsiinimehu kuuluu monen päivittäiseen aamiaiseen, mutta harva kuitenkaan tietää, että appelsiinimehun on sen sisältämien happojen takia todettu vahingoittavan hammaskiillettä jopa enemmän kuin kolajuomien. Korvaa siis appelsiinimehu jollain toisella, vähemmän happamalla mehulla, tai juo aamujuomaksi vettä.

Lähde: Fitnea.com

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat