6 laiskan siivoojan niksiä – pidä kotisi siistinä vähällä vaivalla

Aiheuttavatko yllätysvieraat sinussa paniikkia? Pursuilevatko kaappisi turhasta roinasta? Näillä vinkeillä laiskinkin siivooja pitää kotinsa helposti puhtaana. 

Haaveiletko siististä ja järjestelmällisestä kodista, mutta talossasi vallitsee kaaos? Ennakkoluuloista huolimatta puhdas koti ei vaadi usein toistuvia suursiivouksia, vaan ainoastaan pientä päivittäistä ylläpitoa. Vaikka olisit luonteeltasi kuinka epäjärjestelmällinen tahansa, myös sinä voit oppia pitämään kotisi siistinä.

Tee nämä pienet asiat päivittäin ja nauti kotisi lähes täydellisestä siisteydestä.

Petaa sänky joka aamu

Petaa sänkysi ennen töihin lähtöä, tai vaikkapa ennen makuuhuoneesta poistumista. Jos aamusi ovat kiireisiä, laita edes peitto ja tyyny ojennukseen. Tämä yksinkertainen ja helppo teko luo makuuhuoneeseesi järjestyksen tunteen, vaikka petaaminen tuntuisikin kuinka turhalta tahansa. Kun aloitat siisteysrutiinisi heti aamusta, niitä on helpompi toteuttaa koko loppupäivän ajan.

Pidä astianpesukone tyhjänä

Kun tyhjennät astianpesukoneen heti aamusta, teet koko päivästäsi hieman helpomman. Tyhjään astianpesukoneeseen on helppo kasata niin välipala- kuin illallisastiatkin, ja samalla vältät myös likaisten astioiden kertymisen tiskialtaaseen. Älä jää odottelemaan, että tiskiallas täyttyy, vaan toimi heti.

Tee pyykinpesusta rutiini

Isojen pyykkivuorten selvittäminen voi tuntua mahdottomalta tehtävältä, joten sitä ei kannata lykätä liian pitkäksi aikaa. Kun teet pyykinpesusta viikoittaisen rutiinin varmistat, että pyykkivuoresi ei pääse kasvamaan liian korkeaksi ja sinulla on aina puhtaita vaatteita kaapissasi. Valitse mieluinen pyykinpesupäiväsi ja pidä siitä kiinni.  

Käytä sisustuskoreja

Kyniä, alennuskuponkeja, cd-levyjä, leluja… Kaikilla meistä on paljon tavaraa, joiden säilyttäminen voi tuottaa ongelmia. Sen sijaan, että kasaisit nämä tavarat työpöydällesi, käytä sisustuskoreja. Lukuisten erimallisten korien avulla saat tavarat helposti piiloon ja pidät kotisi yleisilmeen siistinä.

Älä lykkää

Voit vähentää siivousmäärääsi huomattavasti siivoamalla sotkusi välittömästi. Mitä kauemmin odotat, sitä vaikeampi niiden siivoaminen on aloittaa. Pese leikkuulauta ja täytä astianpesukone sillä välin, kun päivällisesi valmistuu. Näin pidät keittiösi siistinä ruoanlaiton lomassa, eivätkä tiskit jää pinttymään seuraavaan päivään.

Korjaa vaatteet kaappiin

Mikä olisikaan houkuttelevampaa pitkän työpäivän jälkeen kuin heittää työvaatteet tuolin nojalle tai sängyn päälle. Siellä sun täällä lojuvat vaatteet tekevät kuitenkin kodistasi helposti sotkuisen näköisen. Käytä siis hieman aikaa, ja taittele tai ripusta työvaatteesi kaappiin tai heitä pyykkikoriin. Tämän pienen ryhtiliikkeen avulla pidät sekä kotisi että vaatteesi paremmassa kunnossa. 

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat