6 helppoa tapaa: Torju flunssa kotikonstein!

Flunssakausi on taas täällä ja kaataa ihmisiä petiin työpaikoilla ja kouluissa. Jos kipeäksi tulo ei houkuta, muista muutama varokeino, joilla pienennät omaa sairastumisriskiäsi.

Fitness Magazine listasi parhaat keinot pöpöjen torjumiseen. Sataprosenttisen varmasti ei flunssa näilläkään poissa pysy, mutta vinkkien avulla pienennät sairastumisriskiäsi. 

1. Pese, pese ja pese käsiäsi

Käsien pesu on ehdottoman tärkeää, jos haluat välttää flunssatartunnan. Flunssavirukset kulkeutuvat helposti käsien kautta suuhun, joten kädet on hyvä pestä useita kertoja päivässä. Muista käyttää käsien pesussa saippuaa, pelkkä vesi ei riitä. Oikeaoppisesti käsiä tulee pestä 20 sekunnin ajan, pikainen huuhtaisu veden alla ei tuo toivottua lopputulosta.

2. Siivoa

Jos pöpöt riehuvat perheessäsi, kannattaa sekä ihmisten että kodin puhtaudesta pitää erityisen hyvää huolta. Pyyhi ovenkahvat ja pidä huoli keittiön ja kylpyhuoneen puhtaudesta.

3. Vaihda käsipyyhkeet

Älä käytä samaa käsipyyhettä flunssaan sairastuneen kanssa. Nimikoi flunssaiselle oma käsipyyhe tai pyydä häntä käyttämään paperipyyhkeitä nuhan ajan.

4. Huolehdi itsestäsi

Hyvä vastustuskyky voi auttaa torjumaan flunssan. Pidä siis huoli, että nukut riittävän pitkiä yöunia, syöt monipuolista ruokaa, riittävästi vitamiinipitoisia kasviksia ja hedelmiä, ja harrastat säännöllisesti liikuntaa.

5. Älä tartuta muita

Jos flunssa on kaikesta huolimatta päässyt iskemään, pysy suosiolla kotona. Menemällä töihin kipeänä tartutat muut ja edistät pöpöjen leviämistä. Lepo myös parantaa flunssan nopeammin.

6. Älä yski käsiin

Älä yski kämmentäsi vasten. Käsiesi kautta pöpöt leviävät ympäristöön. Yski mieluummin kyynärtaivettasi vasten.

Flunssa. 31:27

Lue myös:

    Uusimmat