6.9.2002 Ruiskuorrutettua siikaa ja lämmin juures-perunasalaatti

4 kpl siikafileitä (150- 200g/ ruokailija)
50 g hapankorppua
0,5 dl rypsiöljyä
nokare voita
suolaa ja pippuria

1. Jauha hapankorppu hienoksi monitoimikoneessa tai raasta raastimella. Siivilöi.
2. Poista siikafileistä halutessasi ruodot nyppimällä. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla ja pyörittele ne hapankorppujauheessa.
3. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy ja voi. Anna voin ruskistua ja laita fileet pannuun nahkapuoli ensin. Paista molemmin puolin 2- 3 min. eli kunnes kala on kauniin värinen ja rapeakuorinen.

Lämmin juures-perunasalaatti


2 (200 g) kiinteää perunaa
2 (100 g) porkkanaa
2 (100 g) keltajuurta
0,5 - 1 (100 g) palsternakkaa
2 - 3 (100 g) salottisipulia
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl karkeaa sinappia
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 rkl kapriksia
pieni puntti persiljaa tai muita yrttejä, suolaa sokeria ja pippuria

1. Pese ja keitä kuorineen kypsäksi perunat, porkkana, keltajuuri ja palsternakka. Voit toki käyttää myös muita juureksia halutessasi. Anna juuresten jäähtyä ja kuori ne.
2.Pilko juurekset isohkoiksi kuutioiksi. Hienonna salottisipuli, kaprikset ja yrtit.
3. Mittaa kasariin öljy ja kuumenna se. Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä ja lisää ripaus sokeria, sinappi, etikka ja kaprikset.
4. Lisää juurekset ja kuumenna seos välillä sekoittaen. Varo sekoittamasta liikaa, etteivät juurekset soseudu.
5. Lisää kuumaan seokseen hienonnetut yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kuumana vastapaistetun kalan seurana.

- Kokkina Sami Hiltunen

Lue myös:

    Uusimmat