6.6. Lämmin kaalisalaatti ja siskonmakkarakastike

Lämmin kaalisalaatti

  • 0,5 pieni varhaiskaali
  • 1 nippu retiisejä
  • 5 kesäsipulin vartta
  • kourallinen neulapapuja
  • 1 rasia mungpavun ituja
  • öljyä
  • 1 appelsiinin mehu
  • suolaa

Suikaloi kaali ja silppua kesäsipuli. Leikkaa pavut puoliksi ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Viipaloi retiisit. Kuumenna pannussa tai wokissa hieman öljyä. Nosta kaalit pannuun ja kuumenna niitä hetki. Lisää pavut, kesäsipuli, retiisit ja idut. Paista hetki. Lisää appelsiinin puristettu mehu ja mausta suolalla. Tarjoile lämpimänä alkupalaksi hyvän leivän kanssa.

Siskonmakkarakastike

  • 8 siskonmakkaraa
  • 2 punasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 4 pientä kuivattua chiliä eli peperonchinoa
  • 2 rkl tummaa balsamicoa
  • suolaa
  • 1 rkl sokeria

Silppua sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit sekä valkosipulit. Purista siskonmakkaroista n. 2 cm kokoisia palloja suoraan kasariin. Paista niille kaunis ruskea väri. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska ja sormien välissä murskatut chilit. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Kaada joukkoon balsamicoa ja mausta vielä suolalla ja sokerilla. Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat