6.2. Artisokkakeittoa ja artisokkasipsejä

Maa-artisokkakeitto

  • 500 g maa-artisokkaa kuorittuna
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • loraus ruokaöljyä
  • 5 dl kanalientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori maa-artisokat ja paloittele ne pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota maa-artisokkia ja sipuleita pitkään kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää mausteet sekä kanaliemi ja keitä kunnes maa-artisokka on aivan pehmeä. Lisää kerma ja anna kiehua vielä hiljalleen 5 min ajan. Kaada keitto blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Halutessasi voit vielä siivilöidä keiton jolloin saat siitä tasaisen samenttista. Kaada valmis keitto lautaselle ja koristele se maa-artisokka chipseillä.

Artisokkaspsejä

  • 2 kpl kuorittuja maa-artisokkia
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 tl sormisuolaa

Leikkaa kuorittu maa-artisokka uhuen ohuiksi viipaleiksi. Kuumenns rasva kattilassa 170 asteiseksi asteiseksi. Ripottele viipaleita rasvaan ja anna niiden paistua hetken aikaa jolloin ne muuttuvat kauniin ruskeiksi. Nosta ne reikäkauhalla talouspaperin tai liinan päälle, että ylimääräinen rasva valuu pois. Ripottele kuumien chipsien päälle suolaa. Anna jäähtyä hetki ja nostele kuuman keiton pinnalle.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat