Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

6.2. Artisokkakeittoa ja artisokkasipsejä

Julkaistu 06.02.2008 00:00

Maa-artisokkakeitto

  • 500 g maa-artisokkaa kuorittuna
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • loraus ruokaöljyä
  • 5 dl kanalientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori maa-artisokat ja paloittele ne pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota maa-artisokkia ja sipuleita pitkään kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää mausteet sekä kanaliemi ja keitä kunnes maa-artisokka on aivan pehmeä. Lisää kerma ja anna kiehua vielä hiljalleen 5 min ajan. Kaada keitto blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Halutessasi voit vielä siivilöidä keiton jolloin saat siitä tasaisen samenttista. Kaada valmis keitto lautaselle ja koristele se maa-artisokka chipseillä.

Artisokkaspsejä

  • 2 kpl kuorittuja maa-artisokkia
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 tl sormisuolaa

Leikkaa kuorittu maa-artisokka uhuen ohuiksi viipaleiksi. Kuumenns rasva kattilassa 170 asteiseksi asteiseksi. Ripottele viipaleita rasvaan ja anna niiden paistua hetken aikaa jolloin ne muuttuvat kauniin ruskeiksi. Nosta ne reikäkauhalla talouspaperin tai liinan päälle, että ylimääräinen rasva valuu pois. Ripottele kuumien chipsien päälle suolaa. Anna jäähtyä hetki ja nostele kuuman keiton pinnalle.

Reseptit: Alex Nurmi

Lisää aiheesta:

Pia sai ensimmäisen keskenmenon lukioikäisenä – gynekologin tylyt sanat eivät unohdu: "Kokemus oli todella pelottava"Uhkaava vaaratilanne Helsingissä: Rekka suhahti suojatien yli kuin giljotiiniKahden minuutin testillä selvität, kuinka vahva parisuhteesi onSushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa SuomestakinKasvisten hinta puhuttaa: Voiko pienituloinen syödä terveellisesti?Älä missään nimessä tee tätä virhettä, kun lähdet kotoa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:45
    Keskenmeno

    Pia sai ensimmäisen keskenmenon lukioikäisenä – gynekologin tylyt sanat eivät unohdu: "Kokemus oli todella pelottava"

  • Eilen20:45
    Raskas liikenne

    Uhkaava vaaratilanne Helsingissä: Rekka suhahti suojatien yli kuin giljotiini

  • Eilen19:11
    Seksi ja parisuhde

    Kahden minuutin testillä selvität, kuinka vahva parisuhteesi on

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa Suomestakin

  • Eilen15:14
    Ruoka

    Kasvisten hinta puhuttaa: Voiko pienituloinen syödä terveellisesti?