6.10. Kinkkukiusaus ja kaura-puolukkapaistos

Kinkkukiusaus

  • 1,5 kg perunaa
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 300 g palvikinkkua
  • 4 dl kermaa
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria

Suikaloi perunat sekä kinkku ja hienonna sipulit. Sekoita ne keskenään ja lisää joukkoon suola sekä mustapippuri. Kaada seos uunivuokaan, lisää kerma ja kypsennä kiusausta 175 asteisessa uunissa noin yksi tunti.

Kaura-puolukkapaistos

  • 4 dl puolukoita (+ n.1 dl sokeria)
  • 1 dl fariinisokeria
  • 100 g voita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • vaniljajäätelöä

Sekoita puolukoiden joukkoon sokeria ja kaada ne voideltuun pieneen uuni- tai piirakkavuokaan. Sekoita keskenään fariinisokeri, kaurahiutaleet ja sulatettu voi. Mausta seos kanelilla. Lusikoi kauraseos puolukoiden päälle ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja