5 yllättävää terveysruokaa – tiesitkö näitä?

Nämä viisi ruokaa ovat tutkijoiden mukaan superterveellisiä.

1. Popcorn

Popcornit sisältävät enemmän terveellisiä polyfenoli-antioksidantteja kuin hedelmät ja vihannekset. Tutkimusten mukaan popcornien terveellisin ja kuitupitoisin osa piilee maissinjyvän kuorissa – siis niissä, jotka takertuvat popcornin syömisen jälkeen hampaiden väliin.

Suosi itse valmistettuja popcorneja lisäainepitoisten mikropoppareiden sijaan!

2. Oregano

Tätä pizzoista tuttua maustetta kutsutaan jopa luonnon omaksi antibiootiksi. Tutkimusten mukaan oreganon sisältämät tymolit ja karvakrolit pystyvät tappamaan tiettyjä bakteereja, kuten E.colia ja salmonellaa. Oreganolla on tutkijoiden mukaan myös syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia

3. Kananluut

Kananluita ei itsessään kannata syödä, mutta sen sijaan niitä kannattaa käyttää oman kanaliemen valmistamiseen. Luut ovat täynnä mineraaleja, jotka parantavat ruoansulatusta ja hoitavat muun muassa niveliä ja ihoa.

4. Naudan maksa

Naudan maksa pitää sisällään runsaasti B-vitamiini folaattia, joka edistää hermoston toimintaa ja ennaltaehkäisee muun muassa dementiaa ja Alzheimerin tautia.

5. Osterit

Ostereiden sanotaan olevan mainio ruoka nostattamaan lemmenliekkiä ja tutkijoiden mukaan tämä pitääkin paikkansa. Osterit nimittäin pitävät sisällään enemmän sinkkiä kuin mikään muu ruoka. Sinkki puolestaan on tärkeä mineraali erityisesti miesten seksuaaliterveydelle sekä tärkeä ravinne mielenterveydelle.

Lähde: Shape.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja