5 vinkkiä: Näin saat huoneen näyttämään suuremmalta

Pienen huoneen saa vaikuttamaan suuremmalta yksinkertaisilla ja lompakkoystävällisillä tavoilla.

Jos joku kotisi huoneista tuntuu pieneltä ja synkältä, asialle kannattaa tehdä jotain. 

Kokeile seuraavia vinkkejä, jotka eivät tyhjennä säästötiliäsi, mutta saavat huoneen näyttämään välittömästi avarammalta.

1. Käytä peilejä

Muutama peili antaa illuusion siitä, että huone jatkuu pidemmälle. Ripusta ne seinälle tai laita nojaamaan seinää vasten.

2. Käytä vaaleita värejä

Tämä on helppo optinen illuusio. Kun täytät huoneen vaaleilla pikkutavaroilla ja taiteella – tai maalaat tummat huonekalut valkoisiksi –, huoneesi näyttää suuremmalta, koska vaaleat värit heijastavat enemmän valoa. Tummat värit puolestaan imevät valoa, joten tumma huone näyttää ahtaalta ja pieneltä.

3. Leiki maaleilla

Maalipurkki voi avata oven mahdollisuuksille, jos osaat käyttää sitä oikein. Esimerkiksi vaakatasoinen raita tekee huoneesta leveämmän kuin se todellisuudessa on. Jos raita ei sovi sisustukseen, maalaa kattolistat vaaleammalla värillä kuin, millä muu huone on maalattu. Vaaleiden listojen ansiosta seinät näyttävät ikään kuin perääntyvän, joten huone näyttää suuremmalta. Jos sinulla jo on vaaleat seinät, maalaa listat samalla värillä luodaksesi laajentavan efektin.

4. Vaalea matto

Tummat lattiat kiinnittävät huomiota huoneen kokoon korostamalla sen reunoja. Sen sijaan, että laittaisit koko lattian uusiksi, peitä se matolla tai parilla. Vaaleat värit kiinnittävät vieraidesi huomion eivätkä he huomaa tummaa lattiaa.

5. Luo ainutlaatuisia yhdistelmiä

Oletko vakuuttunut, että tarvitset makuuhuoneeseesi yöpöydän ja kirjahyllyn? Mietipä uudelleen. Huonekalut vievät kallisarvoista tilaa ja saavat huoneet näyttämään pienemmiltä. Katso tilannetta hieman laatikon ulkopuolelta ja pohdi, mitä pystyt yhdistelemään. Kokeile esimerkiksi kasata kirjat päällekkäin ikään kuin pöydäksi sängyn tai sohvan viereen. 

Lähde: HellaWella

Lue myös:

    Uusimmat