5 tehokeinoa: Kodin paperiongelmat kuriin

Lehtipinoja sohvapöydällä, eteisen lipaston kulmalle vaivihkaa kertyviä posteja ja laskupinoja tietokoneen nurkilla. Nyt on aika laittaa paperiröykkiöt kuriin.

Paperipinot kohoavat kuin itsestään lähes jokaisessa kodissa, mutta missään ne eivät ole tervetulleita sisustuselementtejä. Pinojen lajittelu siivouspäivänä vie aikaa ja on tylsää hommaa. Paperiläjät kannattaakin kukistaa jo heti alkuunsa, ennen kuin niiden sekaan hukkuvat vapaa-aika ja tärkeät asiakirjat.

Luo kodin paperinpyöritykseen rutiineja

1. Tilaa postit sähköisessä muodossa. Lanseeraa myös postiperjantai, jolloin käyt läpi saapuneet postisi ja maksat sekä paperit että sähköiset laskut.

2. Ota tavaksi koskea jokaiseen paperiin vain maksimissaan kaksi kertaa: joko laitat paperin heti roskiin, hoidat sen heti tai laitat sen siihen pinoon, joka hoidetaan postiperjantaina.

3. Opettele heittämään pois. Varmista, että paperinkeräyslaatikkosi on helppokäyttöinen mutta ei liian suuri, jotta jaksat tyhjentää sen. Heitä turha paperi suoraan keräykseen. Muista silputa tai polttaa henkilökohtaisia tietoja sisältävät asiakirjat. Kierrätä lehdet vaikka naapurille, reseptit löydät usein netistä.

4. Arkistoi järkevästi. Hanki mappeja, laatikostoja tai sellainen arkistointiväline, joka sopii sinulle. Kaikki eivät jaksa rei’ittää, joten ehkä pahvista laatikkoa tulee helpommin käytettyä. Arkistoi enintään kuusi vuotta. Sitä vanhemmat asiakirjat eivät kiinnosta enää verottajaa, joten säilytä vain muistoarvoltaan tärkeät paperit kuten rakkauskirjeet.

5. Ota skanneri käyttöön. Tärkeät paperit tai jopa lasten piirrokset voi tallettaa pölyttömiin ja paloturvallisiin kansioihin tietoverkkoon.

Näillä vinkeillä paljastat kahvipöydän kauniin pinnan ja varmistat, että oikeasti tärkeät asiakirjat ovat tallessa ja helposti löydettävissä.

Juttu on uusinta huhtikuulta 2012.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja