5 päivittäistä tapaa jotka vahingoittavat ulkonäköäsi

Kaikki päivittäiset kauneusrutiinisi joilla et arvannut olevan merkitystä, eivät välttämättä olekaan hyvä asia.

Jos peset kasvosi joka ilta, juot tarpeeksi vettä, syöt oikein, käytät voiteita joissa on suojakerroin ja nukut tarpeeksi, olet tehnyt jotain oikein. On kuitenkin muutama päivittäinen tapa, jotka kannattaisi muuttaa.

Älä kiedo hiuksia pyyhkeeseen

Märkien hiusten hierominen pyyhkeellä, hiusten kääriminen tiukasti pyyhkeeseen ja raju harjaaminen vahingoittaa hiuksiasi ja saa ne näyttämään pörröisiltä.

Ratkaisuna painele ylimääräinen kosteus hellästi pyyhkeeseen. Jos haluat välttämättä kietoa hiuksesi ylös, tee se puuvillaisella t-paidalla koska sen kangas on hellempi hiuksille. Käytä lisäksi hyvää hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja isopiikkistä kampaa.

Älä ole kasvoillesi liian ankara aamulla

Nukkuessasi iho uusiutuu ja kollageenin tuotanto lisääntyy. Älä siis käytä heti aamusta vahvoja puhdistusaineita tai kuorintaa, ne poistavat nämä yön aikana tapahtuvat hyvät vaikutukset.

Sen sijaan puhdista kasvosi illalla hyvin. Aamulla jätä koko puhdistus väliin. Huuhtaise kasvot vain vedellä ja levitä kasvoille voidetta jossa on aurinkokerroin. Tai käytä hyvin mietoa puhdistusainetta, huuhtele hellästi ja levitä suojakertoimia sisältävä päivävoide.

Älä tee ripsivärille näin

Kun liikutat ripsiharjaa ripsiväriputkilossa edes takaisin, sinne menee ilmaa ja bakteereja. Pyöritä siis harjaa putkilossa ja varo pyyhkimästä harjaa putkilon suulle.

Älä unohda kaulaasi

Jos et kosteuta ja levitä aurinkovoidetta myös kaulallesi, siinä näkyvät varmemmin vanhenemisen merkit.

Kohtele kaulaasi siis samalla lailla kuin kasvojasi. Levitä kaulalle voidetta ylös ja sivuille kulkevin liikkein. Käytä myös mahdollisimman hellävaraista puhdistusainetta ja vältä käyttämästä kaulallesi ryppyvoiteita jotka sisältävät salisyylihappoa, retinolia ja glykolihappoa.

Älä käytä liikaa kosmetiikkaa

Kosmetiikkatuotteiden vaikutusaineet eivät kaikki sovi yhteen. Esimerkiksi retinolia ja bentsoeperoksidia sisältäviä tuotteita ei tulisi käyttää yhtäaikaa, retinolin vaikutukset kumoutuvat.

Yksinkertaista kauneusrutiinisi. Käytä hellää puhdistusainetta, suojakertoimista kasvovoidetta ja jotain huolella valittua antioksidanttia sisältävää tuotetta. Tarvittaessa kysy neuvoa kosmetologilta.

Lue myös:

MTV Lifestyle

Lue myös:

    Uusimmat