5 paikkaa, jotka jäävät usein siivoamatta – nyt on näiden aika!

Kevätsiivouksen nimissä on aika puhdistaa ne paikat kodissasi, joihin et ole vuoteen koskenut.

Kevään korvilla moni tarttuu projektiin nimeltä kevätsiivous. Kaikki ne pienet siivoushommat, joihin tarttumista olet pitkittänyt, ovat nyt ajankohtaisia.

Kaikilla ei ole kuitenkaan aikaa tai energiaa jynssätä kotiaan lattiasta kattoon. Jos haluat lyhentää tätä vuodenaikarituaalia, nappaa vinkit Angie's List -sivuston haastattelemilta siivoojilta.

Puhdista siis ainakin nämä paikat kevään kunniaksi!

1. Lattialistat

Kansasilaisen Crum Cleaning -yrityksen omistajan, John Crumin, mukaan ihmisten on vaikeinta pitää yllä lattialistojen siisteyttä, niihin kun kertyy helposti monta kerrosta pölyä.

Imuroi tai lakaise ensin puhdistettava alue. Ota sitten liina tai pesusieni sekä puhdistusaine – joko etikkaa tai saippuaa ja vettä – ja pyyhi lattialistat puhtaaksi.

2. Korkeat paikat

Crumin mukaan ihmiset unohtavat usein myös pyyhkiä pölyt esimerkiksi hyllyjen päältä ja kattovalaisimista, koska ne ovat yksinkertaisesti liian korkealla. Kaapistojen päällä saattaa olla koristekulhoja tai -kasveja, mutta harva muista siivoilla sieltä. 

Pöly kerääntyy kaapin ylle nopeasti, joten jos et jaksa kiipeillä jakkaroiden päällä, osta pidempivartinen pölyhuisku, jolla saat kätevästi pyyhkäistyä pölyt pois. 

3. Seinät

Myös seinät jäävät usein pyyhkimättä. Seinien pyyhkiminen voi kuitenkin olla haasteellista, sillä oikea tekniikka riippuu siitä, ovatko seinät maalattu ja millaista maalia on käytetty.

Jos et tiedä, mitä maalia seinässä on käytetty, kannattaa seinä pestä kevyesti tiskiaineella ja vedellä. Tämä toimii myös tapetoituihin seiniin. Älä kuitenkaan jynssää liian kovaa. 

4. Kodinkoneiden takaa

Crumin mukaan monet ihmiset jättävät kaikki hankalimmat paikat puhdistamatta. Milloin itse olet siivonnut alueen jääkaapin, uunin tai pesukoneen takaa? Kerran vuodessa kannattaa kuitenkin nähdä se vaiva, että siirtää kodinkoneet ja puhdistaa pölyt ja ruoanmurut niiden takaa ja alta. 

5. Kaappien sisältä

Vaikka keittiön kaappien ovet pysyvät kiinni, kaappeihinkin kerääntyy likaa ajan myötä. Kerran vuodessa kaapit kannattaakin tyhjentää ja puhdistaa kunnolla.

Lähde: Angie's List

Lue myös:

    Uusimmat