5 oksettavaa "herkkua" maailmalta – näitä et maistaisi!

Suostuisitko sinä maistamaan esimerkiksi oravan aivoja, jotka ovat suurta herkkua Kentuckyssa?

Näitä ällötyksiä maailmalla syödään - uskaltaisitko maistaa?

1. Oravan aivot

Oravan aivot ovat suurta herkkua Yhdysvaltain Kentuckyssa. Ne sopivat mainiosti esimerkiksi munakokkelin kylkeen. Riskinä kuitenkin on, että oravat kantavat vaarallista muunnosta hullun lehmän taudista.

2. Käärmeviina

Vietnamissa ja muissa Aasian maissa voit törmätä riisiviinapulloon, jonka sisälle on upotettu myrkkykäärme. Käärmeen annetaan hautua pullossa useita kuukausia, jotta sen myrkky liukenee viinaan. Etanoli tekee myrkyn vaarattomaksi. Osassa pulloista käärmeen vatsa on viilletty auki, jotta veri pääsee valumaan juomaan.

3. Marsu

Länsimaissa marsua pidetään söpönä lemmikkieläimenä, mutta Boliviassa nämä vipeltäjät ovat hyvä proteiinin lähde lautasella. Marsun liha on vähärasvaista, todella mureaa ja tarjoillaan useimmiten kokonaisena pään kera.

4. Vasikan kivekset

Vasikan kiveksiä pidetään herkullisena ruokalajina tietyillä alueilla Pohjois-Amerikassa. Eläimiltä poistetaan kivekset, jotta niistä tulisi vähemmän aggressiivisia. Kivesten syömistä pidetään perinteisessä cowboy-kulttuurissa miehuuskokeena. Ne nautitaan yleensä friteerattuna tai marinoituna dipin kera.

5. Mätä juusto

Lampaanmaidossa valmistetussa Casu Marzu -juustossa on eläviä juustokärpäsen toukkia ja juustoa fermentoidaan niin pitkälle, että prosessia voisi kutsua jo mädäntymiseksi. Syöjälle mahdollisen vaaratilanteen aiheuttaakin se, että juusto mätänee liikaa, jolloin se muuttuu myrkylliseksi aiheuttaen erilaisia ruokamyrkytyksiä ja vatsatulehduksia

Lähde: FoxNews

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat