Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

5.9. Kaalikääryleet

kaalikääryleet
kaalikääryleetRuokala
Julkaistu 05.09.2005 00:00(Päivitetty 05.09.2005 12:42)

Kaalikääryleet:

  • 1 iso kaalinpää (noin 1,5kg)
  • täyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • pala purjoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 dl kypsää ohraa tai riisiä
  • nokare voita
  • 0,5 dl tummaa siirappia
  • suolaa
  • maustepippuria

Koverra veitsellä kaalin kantaa pois. Keitä kaalinpäätä kokonaisena kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Kuori lehtiä varovasti irti niin, että ne irtoavat kokonaisina. Hienonna kaalin sydän eli pienimmät lehdet mukaan täytteeseen.

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää hienonnettu purjosipuli, valkosipuli ja kaalinsisus sekä ohra. Paista hetki ja mausta suolalla ja maustepippurilla.

Lusikoi täytettä kaalin lehdelle, käännä reunat täytteen päälle ja rullaa sitten tiukaksi kääryleeksi. Lado kaalikääryleet vuokaan vieriviereen. Valuta kääryleiden päälle siirappia ja aseta halutessasi päälle muutama voinokare. Kaada vuoan pohjalle vielä tilkka vettä. Paista 170 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoile puolukkahillon kera.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lifestyle

Lisää aiheesta:

McDonald'sin toimitusjohtajan suorasukainen uraneuvo voi "loukata tunteita" – "Kukaan ei välitä..."Kolme selvää tuntomerkkiä: Tunnistat hyvän ja kypsän avokadon helpostiJo yli kaksi miljoonaa on nähnyt Weksin riipaisevan videon – onko se Suomen Youtuben historian paras?Mervi joutui teho-osastolle saatuaan naarmun joulukuusesta – "Jos mietit ambulanssin soittamista yöllä, soita!""Pierukävely" voi helpottaa vatsavaivojaNopea konsti irrottaa viinirypäleet tertusta – testaa nerokas kikka!

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:03
    Työelämä

    McDonald'sin toimitusjohtajan suorasukainen uraneuvo voi "loukata tunteita" – "Kukaan ei välitä..."

  • 08:14
    Ruokaniksit

    Kolme selvää tuntomerkkiä: Tunnistat hyvän ja kypsän avokadon helposti

  • 07:19
    YouTube

    Jo yli kaksi miljoonaa on nähnyt Weksin riipaisevan videon – onko se Suomen Youtuben historian paras?

  • 06:41
    Sairaudet ja taudit

    Mervi joutui teho-osastolle saatuaan naarmun joulukuusesta – "Jos mietit ambulanssin soittamista yöllä, soita!"

  • Eilen18:59
    Vatsavaivat

    "Pierukävely" voi helpottaa vatsavaivoja