Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

5.9. Kaalikääryleet

kaalikääryleet
kaalikääryleetRuokala
Julkaistu 05.09.2005 00:00(Päivitetty 05.09.2005 12:42)

Kaalikääryleet:

  • 1 iso kaalinpää (noin 1,5kg)
  • täyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • pala purjoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 dl kypsää ohraa tai riisiä
  • nokare voita
  • 0,5 dl tummaa siirappia
  • suolaa
  • maustepippuria

Koverra veitsellä kaalin kantaa pois. Keitä kaalinpäätä kokonaisena kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Kuori lehtiä varovasti irti niin, että ne irtoavat kokonaisina. Hienonna kaalin sydän eli pienimmät lehdet mukaan täytteeseen.

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää hienonnettu purjosipuli, valkosipuli ja kaalinsisus sekä ohra. Paista hetki ja mausta suolalla ja maustepippurilla.

Lusikoi täytettä kaalin lehdelle, käännä reunat täytteen päälle ja rullaa sitten tiukaksi kääryleeksi. Lado kaalikääryleet vuokaan vieriviereen. Valuta kääryleiden päälle siirappia ja aseta halutessasi päälle muutama voinokare. Kaada vuoan pohjalle vielä tilkka vettä. Paista 170 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoile puolukkahillon kera.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lisää aiheesta:

Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvullaKaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:37
    Juomat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?