Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

5.9. Kaalikääryleet

kaalikääryleet
kaalikääryleetRuokala
Julkaistu 05.09.2005 00:00(Päivitetty 05.09.2005 12:42)

Kaalikääryleet:

  • 1 iso kaalinpää (noin 1,5kg)
  • täyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • pala purjoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 dl kypsää ohraa tai riisiä
  • nokare voita
  • 0,5 dl tummaa siirappia
  • suolaa
  • maustepippuria

Koverra veitsellä kaalin kantaa pois. Keitä kaalinpäätä kokonaisena kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Kuori lehtiä varovasti irti niin, että ne irtoavat kokonaisina. Hienonna kaalin sydän eli pienimmät lehdet mukaan täytteeseen.

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää hienonnettu purjosipuli, valkosipuli ja kaalinsisus sekä ohra. Paista hetki ja mausta suolalla ja maustepippurilla.

Lusikoi täytettä kaalin lehdelle, käännä reunat täytteen päälle ja rullaa sitten tiukaksi kääryleeksi. Lado kaalikääryleet vuokaan vieriviereen. Valuta kääryleiden päälle siirappia ja aseta halutessasi päälle muutama voinokare. Kaada vuoan pohjalle vielä tilkka vettä. Paista 170 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoile puolukkahillon kera.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lisää aiheesta:

Älä missään nimessä tee tätä virhettä, kun lähdet kotoaTyöelämää 30 vuotta tutkinut professori kertoo, miten huono työpaikka uuvuttaa työntekijänKauppojen halvimmat kananugetit testissä – selvä voittaja löytyiVihdoin uutta toivoa erityisesti lapsilla esiintyvän syövän hoitoon – "Ei juurikaan edistystä sitten 70-luvun"Tunna Milonoff häpesi uupumistaan: "Luulin, että minulla on jokin muistisairaus""Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:29
    Kodinkoneet

    Älä missään nimessä tee tätä virhettä, kun lähdet kotoa

  • 11:25
    Uupumus

    Työelämää 30 vuotta tutkinut professori kertoo, miten huono työpaikka uuvuttaa työntekijän

  • 09:28
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat kananugetit testissä – selvä voittaja löytyi

  • 06:33
    Syöpä

    Vihdoin uutta toivoa erityisesti lapsilla esiintyvän syövän hoitoon – "Ei juurikaan edistystä sitten 70-luvun"

  • Eilen19:20
    Työelämä

    Tunna Milonoff häpesi uupumistaan: "Luulin, että minulla on jokin muistisairaus"