Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

5.9. Kaalikääryleet

kaalikääryleet
kaalikääryleetRuokala
Julkaistu 05.09.2005 00:00(Päivitetty 05.09.2005 12:42)

Kaalikääryleet:

  • 1 iso kaalinpää (noin 1,5kg)
  • täyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • pala purjoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 dl kypsää ohraa tai riisiä
  • nokare voita
  • 0,5 dl tummaa siirappia
  • suolaa
  • maustepippuria

Koverra veitsellä kaalin kantaa pois. Keitä kaalinpäätä kokonaisena kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Kuori lehtiä varovasti irti niin, että ne irtoavat kokonaisina. Hienonna kaalin sydän eli pienimmät lehdet mukaan täytteeseen.

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää hienonnettu purjosipuli, valkosipuli ja kaalinsisus sekä ohra. Paista hetki ja mausta suolalla ja maustepippurilla.

Lusikoi täytettä kaalin lehdelle, käännä reunat täytteen päälle ja rullaa sitten tiukaksi kääryleeksi. Lado kaalikääryleet vuokaan vieriviereen. Valuta kääryleiden päälle siirappia ja aseta halutessasi päälle muutama voinokare. Kaada vuoan pohjalle vielä tilkka vettä. Paista 170 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoile puolukkahillon kera.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lisää aiheesta:

Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosiSaako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisiPieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nytYhdysvaltalaiselta biohakkerilta outo neuvo saunojille – "Suomalaisellehan se olisi ihan älytön ajatus"Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:15
    Sairaudet ja taudit

    Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi

  • Eilen19:21
    Pyöräily

    Saako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi

  • Eilen19:15
    Lääketiede

    Pieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nyt

  • Eilen19:03
    Sauna

    Yhdysvaltalaiselta biohakkerilta outo neuvo saunojille – "Suomalaisellehan se olisi ihan älytön ajatus"

  • Eilen17:08
    Ruoka

    Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"