5.4.2004 Jauhelihakepakot, minttu-jogurttikastike ja vihannescouscous

Julkaistu 05.04.2004 09:00(Päivitetty 05.04.2004 13:43)

Kepakot, minttu-jogurttikastike ja vihannescouscousKepakot, minttu-jogurttikastike ja vihannescouscousCopyright MTV Oy 2004

Jauhelihakepakot (4 annosta)

  • 0,4kg lampaan jauhelihaa
  • 1 punasipuli
  • 2 tl kuivattua chiliä
  • 1 tl currya
  • 1 tl kanelia
  • 1-2 kananmunaa
  • korppujauhoja
  • maustepippuria
  • suolaa ja mustapippuria

Hienonna sipuli ja kuullota silppua pannulla kunnes se on pehmeää. Jäähdytä. Sekoita kaikki murekkeen ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta pötköjä ja pujota niiden läpi vedessä liotettu varrastikku pituus-suuntaan. Kypsennä 180 asteisessa uunissa n. 10-15 min.

Minttu-jogurttikastike (4 annosta)

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl tuoretta minttua
  • ½ kurkku raastettuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa ja pippuria

Hienonna minttu ja valkosipuli veitsellä. Raasta kuorittu kurkku ja sekoita kaikki aineet keskenään. Tarkista maku ja tarjoile kepakkojen kanssa.

Vihannescouscous (4 annosta)

  • 4 dl couscous-ryynejä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 1punasipuli
  • 4 dl kasvis- tai kanalientä
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä

Kuutioi kaikki kasvikset pieneksi kuutioksi ja kuullota ne oliiviöljyssä pehmeiksi. Kiehauta liemi ja kaada se couscous ryynien päälle. Anna couscousin vetäytyä hetki foliolla peitetyssä kulhossa. Lisää joukkoon kasvikset ja tarvittaessa tilkka oliiviöljyä. Sekoita ja tarkista maku.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle