Jauhelihakepakot (4 annosta)
- 0,4kg lampaan jauhelihaa
- 1 punasipuli
- 2 tl kuivattua chiliä
- 1 tl currya
- 1 tl kanelia
- 1-2 kananmunaa
- korppujauhoja
- maustepippuria
- suolaa ja mustapippuria
Hienonna sipuli ja kuullota silppua pannulla kunnes se on pehmeää. Jäähdytä. Sekoita kaikki murekkeen ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta pötköjä ja pujota niiden läpi vedessä liotettu varrastikku pituus-suuntaan. Kypsennä 180 asteisessa uunissa n. 10-15 min.
Minttu-jogurttikastike (4 annosta)
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 rkl tuoretta minttua
- ½ kurkku raastettuna
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa ja pippuria
Hienonna minttu ja valkosipuli veitsellä. Raasta kuorittu kurkku ja sekoita kaikki aineet keskenään. Tarkista maku ja tarjoile kepakkojen kanssa.
Vihannescouscous (4 annosta)
- 4 dl couscous-ryynejä
- 1 kesäkurpitsa
- 1 paprika
- 1punasipuli
- 4 dl kasvis- tai kanalientä
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä
Kuutioi kaikki kasvikset pieneksi kuutioksi ja kuullota ne oliiviöljyssä pehmeiksi. Kiehauta liemi ja kaada se couscous ryynien päälle. Anna couscousin vetäytyä hetki foliolla peitetyssä kulhossa. Lisää joukkoon kasvikset ja tarvittaessa tilkka oliiviöljyä. Sekoita ja tarkista maku.
Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala