5.3.2003 Kaalipata a´la Heljä

Vieraana professori Heljä Liukko-Sundström Arabiasta kertomassa pitkästä urastaan Arabian keramiikkataiteilijana. Heljä valmistaa vanhojen aikojen muistoksi Birger Kaipiaisen kaalipataa 60-luvulta omaan tyyliinsä. Aikaisemmin ja toisinaan vielä nytkin taiteilijat kerääntyvät yhteisen pöydän ääreen nauttiman pata- tai keittoruokaa. Birger Kaipiaisen kaalipata on jäänyt kaikille arabialaisille hyvin mieleen.

Birger Kaipiaisen kaalipata 60-luvulta a´la Heljä

2 kiinakaalin puolikasta tai 1 keskikokoinen keräkaali (n.1 kg)
3 punaista paprikaa
1 oikein iso lempeän makuinen sipuli tai 3 pienempää
tilkka öljyä
300 g naudan paistijauhelihaa
1 - 1,5 dl vettä tai lihalientä
2 dl kermaa
paprikajauhetta
valkopippuria
suolaa

1. Suikaloi kaali, paprikat ja sipulit.
2. Paista jauheliha kevyesti ja kaada syrjään. Kuullota sen jälkeen kukin kasvis erikseen kevyesti.
3. Lado ainekset kerroksittain pataan. Lisää lihaliemi ja hauduta kannen alla kaalista riippuen 20-45 min.
4. Sekoita joukkoon kerma ja mausteet. Anna "uinahtaa" hetken aikaa ja tarjoa hyvän leivän kera.



Birger Kaipiaisen kaalipata 60-luvulta a la Heljä, 100 g


Energia: 320 kJ / 76 kcal
Prot. 5 g, hh 4 g, ra. 5 g


Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Heljä Liukko-Sundströmin Invenit Pro Arabia Art

Lue myös:

    Uusimmat