5–0! HJK:lle täydellinen kylvetys Tshekissä – taival Mestarien liigassa katkesi tylysti

Helsingin jalkapalloklubi hävisi Mestarien liigan toisen karsintakierroksen jälkimmäisessä osaottelussa tshekkiläiselle Viktoria Plzenille maalein 5–0. Plzen etenee otteluparista jatkoon yhteismaalein 7–1.

Toista osaottelua isännöinyt Plzen ei jättänyt mitään jossittelun varaan. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue karkasi puolessa tunnissa 3–0 -johtoon.

Ensin Ludek Pernika siirsi isännät upealla syöksypuskulla 1–0 -johtoon. 10 minuuttia myöhemmin Jan Sykora laukoi 16:sta alueen rajalta Plezin toisen. Jälleen kymmenen minuuttia tästä, ja Lukas Hejda laittoi upeasti vapaapotkukeskityksen sisään.

Tauolle siirryttiin Plezin johtaessa 3–0.

Toisella puoliajalla 46. minuutilla HJK:n riveihin hiljattain siirtynyt Paulus Arajuuri vaihdettiin kentälle. Huuhkajat-uransa lopettanut toppari pelasi ensimmäiset minuuttinsa HJK-paidassa tällä kaudella.

Tämä tai muutkaan toimet eivät kuitenkaan helsinkiläisiä auttaneet. Jan Sykora viimeisteli illan toisellaan lukemat jo 4–0:aan.

Kotijoukkue latoi pallon vielä kertaalleen HJK:n maaliin. Vaihdosta kentälle tullut Jan Kliment viimeisteli loppulukemat 5–0.

HJK jatkaa Eurooppa-liigan karsintaan, Plzen etenee Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle.

HJK kohtaa Eurooppa-liigan karsinnassa seuraavaksi slovenialaisen Mariborin.