4-vuotias poika jäi lähes tunniksi loukkuun tilataksiin Tampereella – paikalle hälytettiin palokunta: "Nykypäivän autoihin ei meinaa päästä sisälle millään"

"Kuskin ovesta saatiin avaimella niin sanotusti nuppi ylös, mutta se ei auennut."

Tampereella oli sattunut aamulla erikoinen tilanne, kun taksi oli kuljettanut 4-poikaa hoitopaikkaan.

Kyseessä oli ollut tilataksi, josta pitää avata sivuovi erikseen. Kuljettajana toiminut pojan isä hyppäsi auton kyydistä ja lähti päästämään poikaa sivuovesta ulos.

Tällä välin auton ovet kuitenkin menivät itsestään lukkoon eikä niitä saanut enää auki – edes kääntämällä avainta lukossa.

– Kuskin ovesta saatiin avaimella niin sanotusti nuppi ylös, mutta se ei auennut. Olikohan jäässä vai tekninen vika lukostossa? He tilasivat sitten palokunnan paikalle, kertoo paloesimies Sami Ahola MTV Uutisille.

Pelastajat olivat kokeilleet samoja konsteja, mutta ovet eivät auenneet. Vöissä tiukasti kiinni istuva nelivuotias oli edelleen jumissa auton takatilassa.

Yksi pelastajista alkoi puhuttaa pelastuslaitoksen mukaan koko episodin ajan rauhallisesti ja reippaasti käyttäytynyttä lasta.

– Heikki rupesi sitten puhuttamaan poikaa ja sai puhutettua hänet irti vöistä. Hetken päästä löysivät ovenaukaisunapinkin, saatiin ovet auki. Poika oli reipas ja avasi itse sivuoven, Ahola kertoo. 

Pelastuslaitos oli paikalla parikymmentä minuuttia, mutta Ahola arvioi, että kokonaisuudessa tilanne kesti 45 minuutista tuntiin.

– Nykypäivän autot ovat niin teknisiä, että niihin ei meinaa päästä sisälle millään. Meilläkin tiettyjä konsteja on, mutta tässä tapauksessa ne eivät auttaneet, kun oli tilataksi kysymyksessä. Nappulat ovat kaukana ja vielä tummennetut lasit, sisälle ei nähnyt, Ahola avasi haastattelussa tilanteen hankaluutta.

Katso myös video: Näin suuri vaikutus nopeudella on jarrutusmatkoihin jäisellä tiellä.

0:29


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja