4.10. Riistakilpailun voittaja: Myöhäissyksyn hirvipata

Myöhäissyksyn hirvipata

  • 4 annosta
  • 600 g hirvenpaistisuikaleita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni palsternakka
  • 1 tl ruokosokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl olutta
  • 3 dl lihalientä
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/4 tl neilikkaa
  • (suolaa tarvittaessa)
  • 1/2 dl karpalosurvosta
  • 1/2 - 1 dl kermaa

Hienonna sipuli. Pese ja kuori juurekset ja leikkaa viipaleiksi. Ruskista lihat öljyssä, lisää sipuli ja juurekset. Anna hetken aikaa pehmetä. Kaada ainekset uunipataan. Sekoita joukkoon ruokosokeri ja jauhot. Lisää olut, lihaliemi, mausteet ja karpalosurvos. Anna padan hautua uunissa 175 asteessa noin 1 1/2 tunnin ajan. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa tarvittaessa nestettä sekä kerma. Tarjoile perunasoseen, sienisalaatin ja karpalosurvoksen kanssa.

Resepti: Sakari Lahtinen, Elimäki

Lue myös:

    Uusimmat