33-vuotiaan Saimaannorppa-Venlan luultiin jo kuolleen – lappeenrantalainen Ismo Marttinen ikuisti Venlan kuviin eteläisellä Saimaalla vuosien jälkeen

6:53
Katso kuolleeksi luullun Venla-norpan tarina MTV Uutiset Livestä!

Venla-norppa siirrettiin Savosta eteläiselle Saimaalle vuonna 1992, jotta se elvyttäisi alueen norppakantaa. Siinä naarasnorppa onnistui yli odotusten, sillä Venla on viihtynyt eteläisellä Saimaalla jo 28 vuotta ja synnyttänyt alueelle useita poikasia.

WWF:n aluevastaava Ismo Marttinen ikuisti nyt noin 33-vuotiaan Venla-norpan eteläisellä Saimaalla. Venlaan törmääminen on ollut asiantuntijoilla hämmästyttävän iloinen yllätys, sillä sen luultiin jo kuolleen vanhuuteen.

– Se oli kyllä iso yllätys, että Venla on vielä hengissä. Meillä on vain hajanaisia näköhavaintoja, mutta niitä ei ole pystytty varmistamaan. Edellinen varmistettu tapaus oli kymmenen vuotta sitten, Marttinen kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Venla on todennäköisesti elänyt reviirillään ihan normaalisti kaikki nämä vuodet. Norpat elävät suurimman osan ajasta veden alla, joten niitä ei havaita kovin usein.

Venla-norppa edelleen hyvässä kunnossa

Marttinen näki Venlan omin silmin viime kuun lopussa. Hän kertoo Venlan olevan erittäin hyvässä ja virkeässä kunnossa. 

– Talven jäljeltä Venlalla oli hyvin rasvavarantoa jäljellä kivellä kölliessään. Hän näytti edelleen hyvin elinvoimaiselta, Marttinen lisää.

Katso ylläolevalta videolta MTV Uutiset Live, josta selviää kuinka yleistä on, että saimaannorpat elävät yli 30-vuotiaiksi!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja