Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

31.3 Paistettua karitsaa ja pehmeää polentaa

Julkaistu 31.03.2006 00:00

Paistettua karitsan paahtopaistia

  • 4 karitsan paahtopaistia
  • 2 oksaa rosmariinia (tai 1tl kuivattua)
  • 1 valkosipulinkynsi 
  • nokare voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Anna paistien olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna pannu ja lisää siihen nokare voita, rosmariinin oksat ja kevyesti murskattu valkosipulinkynsi. Kun voi alkaa vaahdota lisää karitsan paistit ja paista niitä noin 1 minuutti molemmilta puolilta. Siirrä uunivuokaan ja kypsennä 180 asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 54 astetta, eli noin 8-10 minuuttia. Anna levätä huoneen lämmössä folioon käärittyinä hetki ennen tarjoilua.

Sinihomejuustopolenta

  • 200 g polentaryynejä
  • n. 7 dl kanalientä tai vettä
  • 50-70 g sinihomejuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria 
  • nokare voita

Lämmitä polentaryynejä kattilassa voi nokareen kera. Lisää nesteestä puolet ja kypsennä polentaa hiljaa poreillen ja koko ajan sekoittaen. Kun polenta paksuuntuu selvästi, lisää loppu neste ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää joukkoon sinihomejuusto pieninä nokareina. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Polentan rakenne saa jäädä löysähköksi.

Resepti: Henri Alén

Lisää aiheesta:

Voiko "aivot sammuttaa" näin helposti illalla? Unilääkäri arvioi somekikanAinakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaaTämä iho-oire kertoo, ettei kyse ole vain ihon kuivumisesta – "Kunnon tulehdusreaktio käynnissä"Moottoripyöräilijä liukui auton alle – miten tästä voi selvitä hengissä?Vaarallinen punkkitauti vie yhä useamman sairaalahoitoon – tee heti näin!Päiväkodin aloitusiällä yhteys antibioottikuurien määrään – "Pitää käyttää vain oikeaan tarpeeseen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Nukkuminen

    Voiko "aivot sammuttaa" näin helposti illalla? Unilääkäri arvioi somekikan

  • 16:45
    Ruoka

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • 15:01
    Talvi-ihon hoito

    Tämä iho-oire kertoo, ettei kyse ole vain ihon kuivumisesta – "Kunnon tulehdusreaktio käynnissä"

  • 13:29
    Brasilia

    Moottoripyöräilijä liukui auton alle – miten tästä voi selvitä hengissä?

  • 11:25
    Punkit

    Vaarallinen punkkitauti vie yhä useamman sairaalahoitoon – tee heti näin!