31.3 Paistettua karitsaa ja pehmeää polentaa

Paistettua karitsan paahtopaistia

  • 4 karitsan paahtopaistia
  • 2 oksaa rosmariinia (tai 1tl kuivattua)
  • 1 valkosipulinkynsi 
  • nokare voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Anna paistien olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna pannu ja lisää siihen nokare voita, rosmariinin oksat ja kevyesti murskattu valkosipulinkynsi. Kun voi alkaa vaahdota lisää karitsan paistit ja paista niitä noin 1 minuutti molemmilta puolilta. Siirrä uunivuokaan ja kypsennä 180 asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 54 astetta, eli noin 8-10 minuuttia. Anna levätä huoneen lämmössä folioon käärittyinä hetki ennen tarjoilua.

Sinihomejuustopolenta

  • 200 g polentaryynejä
  • n. 7 dl kanalientä tai vettä
  • 50-70 g sinihomejuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria 
  • nokare voita

Lämmitä polentaryynejä kattilassa voi nokareen kera. Lisää nesteestä puolet ja kypsennä polentaa hiljaa poreillen ja koko ajan sekoittaen. Kun polenta paksuuntuu selvästi, lisää loppu neste ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää joukkoon sinihomejuusto pieninä nokareina. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Polentan rakenne saa jäädä löysähköksi.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat