31.10. Kinkku-pekonikiusaus ja vadelmakiisseli

Kinkku-pekonikiusaus

  • 1 kg perunoita
  • 250 g palvikinkkua suikaleina
  • 1 pkt pekonia
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kermaa
  • 3 dl täysmaitoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja suikaloi perunat. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi pannulla ja lisää lopuksi hienonnettu sipuli joukkoon. Paista hetki. Yhdistä perunasuikaleet, pekoni, sipuli, kinkku sekä mausteet ja sekoita hyvin. Kaada uunivuokaan ja lisää kerma-maitoseos. Kypsennä 200 asteisessa uunissa tunnin ajan.

Vadelmakiisseli

  • 1 l vadelmamehua tai vettä
  • 1-2 dl sokeria (riippuu mehun makeudesta)
  • 2 tähtianista
  • 200 g pakastevadelmia
  • 2 rkl perunajauhoja

Kiehauta kattilassa mehu, sokeri sekä tähtianikset ja lisää joukkoon vadelmat. Anna kiehua muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Sekoita sillä välin perunajauhot veteen ja kaada ohuena nauhana kiisselin joukkoon. Sekoita muutaman kerran ja anna pulpahtaa, mutta älä sekoita liikaa, ettei kiisselistä tule liisteriä. Tarjoile vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat