Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

30.9.2003 Luumubroileri ja omena-riisipuuro

Luumubroileri
LuumubroileriCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 30.09.2003 15:19

4 broilerin koipireisipalaa
tilkka öljyä tai juoksevaa margariinia
suolaa, mustapippuria
1-2 sipulia
2 laakerinlehteä
2 kypsää tomaattia
1/4-1/2 appelsiinin kuori
n. 2,5 dl vettä
1 rkl kanafondia
0,5 dl sitruunamehua
8-10 tuoretta luumua
maizenasuurustetta
persiljaa

1. Poista broilerinkoivista näkyvä rasva ja munuaiset selkärangan vierestä. Leikkaa halutessasi palat kahteen osaan.
2. Ruskista palat paistokasarissa molemmin puolin. Mausta mustapippurilla ja suolaripauksella.
3. Kuori sillä aikaa sipuli ja lohko se muutamaan osaan. Paloittele tomaatit. Leikkaa hyvin pestystä appelsiinista perunankuorimaveitsellä ohuita suikaleita (ilman valkoista osaa).
4. Lisää sipulit- ja tomaattipalat kasariin ja kuullota hetki. Lisää vesi, fondi, sitruunamehu, laakerinlehdet ja appelsiininkuorisuikaleet. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia tai pidempään, jos haluat että lihat lähtevät luista "ravistelemalla".
5. Pese kovankypsät luumut hyvin, halkaise ja poista kivi tai käytä kokonaisina. Pistele kuoriin silloin muutama reikä. Lisää luumut kasariin ja hauduta vielä 10-20 minuuttia. Jotkut luumut kypsyvät ja hajoavat jo viidessä minuutissa. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sitruunamehua.
6. Suurusta liemi halutessasi maizenalla. Jos aikaa riittää, nosta broileripalat ja luumut lämmiteltylle vadille ja keitä lientä hetki kokoon ennen suurustamista.
7. Ripottele valmiin ruuan joukkoon väriksi hienonnettua persiljaa ja ohuiksi suikaleiksi leikattua appelsiinin kuorta. Tarjoa ruoka keitinperunoiden kera.

Vihje:

Pikaversio: käytä broilerisuikaleita, silputtua pakastesipulia ja suikaloi luumut. Silloin ruoka kypsyy noin 15 minuutissa.

Keitä hedelmäisiä ja marjaisia puuroja omenoista, luumuista, puolukoista jne. Vaihtele jauhoja ja suurimoita niin saat erimakuisia puuroja. Hedelmäinen/marjainen puuro maistuu aamu-, väli- ja iltapalaksi ja sopii hyvin myös esim. keittoruuan jälkiruuaksi

Omena-riisipuuro

Omenariisipuuro

1 l vettä
2 dl täysjyväriisisuurimoita tai puuroriisisuurimoita
ripaus suolaa
3-5 kotimaista omenaa
1-2 kanelitankoa
0,5 -1 dl sokeria tai hunajaa maun mukaan

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kanelitangot ja sekoita joukkoon riisisuurimot.
2. Huuhdo omenat ja leikkaa ne paloiksi ilman siemenkotaa. Lisää omenapalat kattilaan ja anna puuron hautua hiljalleen 50 min -1,5 tuntia suurimoista riippuen välillä sekoittaen.
3. Poista kanelitanko ja mausta puuro sokerilla tai hunajalla. Puuro on hyvää sekä lämpimänä, haaleana että kylmänä.


Lifestyle

Lisää aiheesta:

Miksi taas närästää? Kokeile näitä keinoja närästyksen helpottamiseksi96 pakettia kahvia! Hamstraaja-Pauliina iski jälleen – "Aika onnistunut keissi, eikö?"Mitä suomalaiset googlaavat? MTV Uutiset pyysi kansalaisia paljastamaan hakuhistoriansa – näin käviLempi ja Lyyti pelastuivat uskomattomalla tavalla: "On hyvin todennäköistä, että niistä olisi tullut joulukinkkuja"Jouluseksissä piilee kivulias riski: "Jos joka päivä olisi kuin joulu..."Uskaltaako sydänsairas mennä saunaan tai avantoon?
OmenariisipuuroCopyright MTV Oy 2003

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:33
    Terveys ja hyvinvointi

    Miksi taas närästää? Kokeile näitä keinoja närästyksen helpottamiseksi

  • 08:15
    Kahvi

    96 pakettia kahvia! Hamstraaja-Pauliina iski jälleen – "Aika onnistunut keissi, eikö?"

  • 07:07
    Google

    Mitä suomalaiset googlaavat? MTV Uutiset pyysi kansalaisia paljastamaan hakuhistoriansa – näin kävi

  • 06:52
    Luonto ja eläimet

    Lempi ja Lyyti pelastuivat uskomattomalla tavalla: "On hyvin todennäköistä, että niistä olisi tullut joulukinkkuja"

  • Eilen18:59
    Seksiasennot

    Jouluseksissä piilee kivulias riski: "Jos joka päivä olisi kuin joulu..."