Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

30.9.2003 Luumubroileri ja omena-riisipuuro

Luumubroileri
LuumubroileriCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 30.09.2003 15:19

4 broilerin koipireisipalaa
tilkka öljyä tai juoksevaa margariinia
suolaa, mustapippuria
1-2 sipulia
2 laakerinlehteä
2 kypsää tomaattia
1/4-1/2 appelsiinin kuori
n. 2,5 dl vettä
1 rkl kanafondia
0,5 dl sitruunamehua
8-10 tuoretta luumua
maizenasuurustetta
persiljaa

1. Poista broilerinkoivista näkyvä rasva ja munuaiset selkärangan vierestä. Leikkaa halutessasi palat kahteen osaan.
2. Ruskista palat paistokasarissa molemmin puolin. Mausta mustapippurilla ja suolaripauksella.
3. Kuori sillä aikaa sipuli ja lohko se muutamaan osaan. Paloittele tomaatit. Leikkaa hyvin pestystä appelsiinista perunankuorimaveitsellä ohuita suikaleita (ilman valkoista osaa).
4. Lisää sipulit- ja tomaattipalat kasariin ja kuullota hetki. Lisää vesi, fondi, sitruunamehu, laakerinlehdet ja appelsiininkuorisuikaleet. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia tai pidempään, jos haluat että lihat lähtevät luista "ravistelemalla".
5. Pese kovankypsät luumut hyvin, halkaise ja poista kivi tai käytä kokonaisina. Pistele kuoriin silloin muutama reikä. Lisää luumut kasariin ja hauduta vielä 10-20 minuuttia. Jotkut luumut kypsyvät ja hajoavat jo viidessä minuutissa. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sitruunamehua.
6. Suurusta liemi halutessasi maizenalla. Jos aikaa riittää, nosta broileripalat ja luumut lämmiteltylle vadille ja keitä lientä hetki kokoon ennen suurustamista. 7. Ripottele valmiin ruuan joukkoon väriksi hienonnettua persiljaa ja ohuiksi suikaleiksi leikattua appelsiinin kuorta. Tarjoa ruoka keitinperunoiden kera.


Vihje:

Pikaversio: käytä broilerisuikaleita, silputtua pakastesipulia ja suikaloi luumut. Silloin ruoka kypsyy noin 15 minuutissa.

Keitä hedelmäisiä ja marjaisia puuroja omenoista, luumuista, puolukoista jne. Vaihtele jauhoja ja suurimoita niin saat erimakuisia puuroja. Hedelmäinen/marjainen puuro maistuu aamu-, väli- ja iltapalaksi ja sopii hyvin myös esim. keittoruuan jälkiruuaksi

Omena-riisipuuro

OmenariisipuuroOmenariisipuuroCopyright MTV Oy 2003

1 l vettä
2 dl täysjyväriisisuurimoita tai puuroriisisuurimoita
ripaus suolaa
3-5 kotimaista omenaa
1-2 kanelitankoa
0,5 -1 dl sokeria tai hunajaa maun mukaan

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kanelitangot ja sekoita joukkoon riisisuurimot.
2. Huuhdo omenat ja leikkaa ne paloiksi ilman siemenkotaa. Lisää omenapalat kattilaan ja anna puuron hautua hiljalleen 50 min -1,5 tuntia suurimoista riippuen välillä sekoittaen.
3. Poista kanelitanko ja mausta puuro sokerilla tai hunajalla. Puuro on hyvää sekä lämpimänä, haaleana että kylmänä.


Lisää aiheesta:

Vuodelle 2026 osuu yhdeksän arkivapaata – näin ne sijoittuvat!Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpalojaOletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajilleVoiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihinTämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:02
    Juhlapyhät

    Vuodelle 2026 osuu yhdeksän arkivapaata – näin ne sijoittuvat!

  • 08:14
    Takaisinvedot

    Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpaloja

  • 06:46
    Lemmikit

    Oletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajille

  • Eilen18:58
    Influenssa

    Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla

  • Eilen16:57
    Ruoka

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin