4 broilerin koipireisipalaa
tilkka öljyä tai juoksevaa margariinia
suolaa, mustapippuria
1-2 sipulia
2 laakerinlehteä
2 kypsää tomaattia
1/4-1/2 appelsiinin kuori
n. 2,5 dl vettä
1 rkl kanafondia
0,5 dl sitruunamehua
8-10 tuoretta luumua
maizenasuurustetta
persiljaa
1. Poista broilerinkoivista näkyvä rasva ja munuaiset selkärangan vierestä. Leikkaa halutessasi palat kahteen osaan.
2. Ruskista palat paistokasarissa molemmin puolin. Mausta mustapippurilla ja suolaripauksella.
3. Kuori sillä aikaa sipuli ja lohko se muutamaan osaan. Paloittele tomaatit. Leikkaa hyvin pestystä appelsiinista perunankuorimaveitsellä ohuita suikaleita (ilman valkoista osaa).
4. Lisää sipulit- ja tomaattipalat kasariin ja kuullota hetki. Lisää vesi, fondi, sitruunamehu, laakerinlehdet ja appelsiininkuorisuikaleet. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia tai pidempään, jos haluat että lihat lähtevät luista "ravistelemalla".
5. Pese kovankypsät luumut hyvin, halkaise ja poista kivi tai käytä kokonaisina. Pistele kuoriin silloin muutama reikä. Lisää luumut kasariin ja hauduta vielä 10-20 minuuttia. Jotkut luumut kypsyvät ja hajoavat jo viidessä minuutissa. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sitruunamehua.
6. Suurusta liemi halutessasi maizenalla. Jos aikaa riittää, nosta broileripalat ja luumut lämmiteltylle vadille ja keitä lientä hetki kokoon ennen suurustamista. 7. Ripottele valmiin ruuan joukkoon väriksi hienonnettua persiljaa ja ohuiksi suikaleiksi leikattua appelsiinin kuorta. Tarjoa ruoka keitinperunoiden kera.

