3 kätevää vinkkiä: Mikro avuksi kodin nikseihin

Mikroaaltouuni ei ole vain ruoan lämmittämistä varten. Ota mikrosta kaikki hyöty irti ja kokeile seuraavia niksejä.

Kotitalousopettaja Jacqueline Marianin vinkeillä mikro taipuu muuhunkin kuin einesten lämmittämiseen.

1. Puhtaat ja kuivat sukkahousut

Tarvitsetko puhtaat sukkahousut kiireessä? Pese sukkikset käsin, purista ne kuivaksi ja asettele sitten kosteat sukkahousut paperipyyhkeiden päälle mikroon. Kuivata sukkiksia mikrossa korkeintaan 30 sekunnin ajan, mutta sammuta mikro aina 10 sekunnin välein ja tarkista, tarvitaanko lisäsekunteja.

2. Ripsivärille lisää elinikää

Onko ripsivärisi kuivahtanut? Ota korkki pois ja laita avonainen maskaraputkilo mikroon vesikupillisen viereen. Laita mikro päälle viideksi sekunniksi, jotta ripsiväriputkilon sisältö pehmenee ja saat pari viikkoa lisäaikaa lempimaskarallesi.

3. Kuivaa yrtit

Tuoreiden yrttien kuivaaminen mikrossa on nopea ja helppo tapa säilyttää yrttien väri ja maku. Parhaat tulokset saavuttaaksesi laita mikroon vain muutama oksa tai pieni kourallinen lehtiä kerrallaan. Laita mikroon paperipyyhkeitä pariin kerrokseen mikroon sopivalle lautaselle ja asettele yritit paperin päälle yhteen kerrokseen. Laita yrttien päälle vielä kerros talouspaperia. Laita mikro päälle 20 sekunniksi kerrallaan ja ota välillä yrtit pois. Anna niiden jäähtyä tarkistaaksesi, kuinka kuivia ne ovat. Kuivumisprosessi voi kestää 40 sekunnista 3 minuuttiin.

Kun yrtit ovat kuivia ja rapeita, murenna ne ja laita puhtaaseen, ilmatiiviiseen purkkiin.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat