Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin teet täydelliset uunijuurekset – helppoa ja halpaa!

Nyt kannattaa hyödyntää kotimaisia juureksia.
Nyt kannattaa hyödyntää kotimaisia juureksia.Shutterstock
Julkaistu 13.10.2025 13:14
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nyt eletään kotimaisten juuresten kulta-aikaa! Nappaa vinkki takuuvarmaan juuresruokaan.

Monissa suomalaiskaupoissa myydään nyt kotimaisia juureksia erittäin halpaan kilohintaan. Suosittuja ovat muun muassa juuresämpärit: asiakas saa valita ison ämpärin täyteen haluamiaan juureksia esimerkiksi viiden euron hintaan.

Mutta miten juureksia sitten kannattaisi hyödyntää? Yksi helppo tapa on valmistaa niistä iso pellillinen uunijuureksia.

Lue myös: Näin saat syötyä 800 grammaa kasviksia päivässä

Täydellisten uunijuuresten salaisuus

Uunijuurekset valmistaminen ei ole mitään rakettitiedettä: riittää, että pilkot juureksia ja pyörittelet lohkot öljyssä sekä mausteissa. 

Muutamalla kikalla uunijuureksista saa kuitenkin astetta parempia. 

Ensinnäkin uunipelti kannattaa esilämmittää samalla, kun esilämmität uunin. Pellin lämmittäminen ennen kasvisten paahtamista maksimoi niiden karamellisoitumisen uunissa. 

Jos peset juurekset tai kasvikset, ne kannattaa myös kuivata ennen maustamista. Näin varmistat, että juurekset paahtuvat pinnalta rapsakoiksi. 

Testaa suosikkiohje: Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan

Katso myös: Juuressesonki on parhaimmillaan – huippukokki paljastaa veitsenkäyttökikkansa

9:49Juuressesonki on parhaimmillaan – huippukokki paljastaa veitsenkäyttökikkansaSasu Laukkosen vinkit juuresten käsittelyyn.

Lue myös: Pitääkö porkkanat tai omenat kuoria?

Lisää aiheesta:

Uunijuureksista ja -kasviksista parempia – testaa simppeli pannukikka!Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset Joko testasit? Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään uunijuurekset todella helposti – legendaarinen resepti yksi MTV:n suosituimmistaKari Aihinen paljastaa, miten tehdään legendaariset uunijuurekset todella helposti – yksi MTV:n suosituimmista resepteistäÄlä missään nimessä kuori! Huippukokki Aki Wahlmanin nerokkaalla niksillä saat kasvikset maistumaan: ”Maku tiivistyy”Näin syntyvät ravintolatasoiset uunijuurekset: Yhdellä yllättävällä asialla suuri merkitys!
RuokaKasviksetArkiruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 14:25
    Kasvisruokavalio

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla

  • Eilen17:06
    Vappu Pimiä

    Vappu Pimiän mahtava hittikeitto: "Yksi arjen parhaista pelastajista"

  • Eilen09:04
    Puuro

    Kuinka monta grammaa puuroa pitäisi syödä aamupalaksi?

  • Eilen07:34
    Verot

    Näitä yllättäviä ruokia et voi ostaa lounasedulla

  • 11.10.09:03
    Puuro

    Terveyshyödyt, joita saat syömällä puuroa