Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

3.6.2004 Puu-Käpylä

Julkaistu 03.06.2004 09:28(Päivitetty 18.06.2004 14:19)

Mirkka ja Rauno juhlistivat hääpäiväänsä Soppamiehen vierailulla. Tarjolla oli mm. äyriäisravioleja.

Mirkka ja Rauno

Mirkka ja RaunoMTV Interactive Oy

Äyriäisraviolit ja rapuvaahtoa

(ohjeet kahdeksalle)

ravioliäyriäisraviolit ja rapuvaahtoaMTV Interactive oy

Pasta

  • 500 g durum-vehnäjauhoja
  • 6 kananmunan keltuaista
  • 4 kananmunaa
  • 1/2 tl oliiviöljyä
  • suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja vaivaa taikina sileäksi. Anna levätä jääkaapissa n. tunnin ennen käyttöönottoa.

Keitetyt simpukat

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 2 shalottisipulia
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 pulloa valkoviiniä
  • suolaa

Pese simpukat hyvin kylmässä vedessä. Kuullota kattilassa hienonnettua shalottisipulia oliiviöljyssä. Lisää simpukat ja viini. Mausta suolalla ja keitä n. 3-4 min. Irrota simpukan lihat kuorista niiden hieman jäähdyttyä.

3.6.2004 Puu-Käpylä3.6.2004 Puu-KäpyläMTV Interactive oy

Raviolitäyte

  • 300 g jättikatkaravun pyrstöjä
  • 200 g sinisimpukan lihaa
  • 200 g lohta
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria

Sekoita äyriäiset tehosekoittimessa ja lisää massaan kermaa ohuena nauhana. Mausta suolalla ja pippurilla.

Rapukastike

  • 2 shalottisipulia
  • 1 varsisellerin tanko
  • 5 kypsää tomaattia
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 purjosipuli
  • 500 g kokonaisia katkarapuja
  • 1/2 pulloa valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • 50 g voita
  • 2 kynttä valkosipulia

Kuullota pilkotut sipulit, varsiselleri ja purjosipuli kattilassa. Lisää tomaattipyre, tuoreet tomaatit palasina ja katkaravut. Lisää valkoviini ja keitä n. 10 min. Lisää n. 1 dl vettä. Lisää n. 1 dl vettä ja kerma. Keitä vielä n. 10 min. ja siivilöi liemi. Keitä kastiketta kattilassa kunnes se on tarpeeksi sakeaa. Tarjoiltaessa sekoita kastikkeeseen voikuutioita. Tarjoile raviolien lisäkkeenä paistettua pinaattia (n. 250 g tuoretta pinaattia riittää kahdeksalle).

Vasikan tournedos ja parsarisottoa

  • 2,5 kg vasikan sisäfilettä
  • 500 g risottoriisiä
  • 1 puntti valkoista parsaa
  • 1 pullo valkoviiniä
  • 250 g mascarpone-juustoa
  • 3 shalottisipulia
  • 8 naurista
  • 200 g parmesan-juustoa
  • 1 puntti ruohosipulia
  • 1 puntti persiljaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 50 g voita
  • 100 g kevätsipulia

Vasikan tournedos ja parsarisottoaVasikan tournedos ja parsarisottoaMTV Interactive Oy

Poista vasikan fileistä kaikki kalvot ja halutessasi ylimääräinen rasva. Leikkaa pihvit annoskokoisiksi n. 180 g. Mausta suolalla ja pippurilla sekä paista erittäin kuumalla pannulla joka puolelta kauniin ruskeiksi. Kypsennä pihvit loppuun uunissa 160° asteessa n. 12 min. Kääri pihvit folioon ja anna niiden vetäytyä ennen tarjoilua n. 15 min.

Kuori ja esikeitä parsat sekä kuutioidut nauriit. Valmista risotto kuullottamalla hienonnettua shalottisipulia kattilassa. Lisää riisi ja tämän jälkeen viini. Anna viinin imeytyä riisiin ja lisää kasvislientä. Riisiä on keitettävä n. 20 min. Viimeistele risotto kuutioiduilla parsalla, mascarponella, parmesan-juustolla, silputulla persijalla ja ruohosipulilla. Tarjoile pihvien lisäkkeenä paistettuja nauriskuutioita, kevätsipulia ja paistolientä.

3.6.2004 Puu-Käpylä3.6.2004MTV Interactive

Lisää aiheesta:

Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksiOstitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikeinTätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupastaMaikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksenLily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 12:01
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!

  • 09:07
    Väsymys

    Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikein

  • 06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen