3.4 Juustokeitto ja voitaikinakierteet

Juustokeitto

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • tilkka öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l kana/kasvislientä
  • 150 g juustoa (sinihomejuustoa ja emmentalia)
  • 2 dl ruokakermaa
  • muskottipähkinää
  • Suolaa
  • Valkopippuria

Kuullota sipulit öljyssä kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä muutaman minuutin ajan, kuitenkaan ruskistamatta niitä. Kaada kanaliemi joukkoon ja sekoita niin, että liemi suurustuu. Lisää kerma sekä raastettu juusto keittoon ja sekoita keittoa miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut. Lisää ripaus muskottipähkinää. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla.

Voitaikinakierteet

  • 1 pkt voitaikinalevyjä
  • 1 muna
  • 2-3 rkl viismaustetta tai garam masalaa
  • juustoraastetta

Anna voitaikinan sulaa hetki huoneenlämmössä. Voitele levy kananmunalla ja ripottele päälle maustetta sekä juustoraastetta.Nosta päälle toinen levy ja leikkaa taikina sentin levyisiksi tangoiksi ja kierrä päitä vastakkaisiin suuntiin niin, että taikina kääntyy spiraaliksi. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat