3.3.2004 Feta-pinaatti-, tonnikala- sekä suklaapiirakka

Piirakkapohja sekä suolaiselle että makealle piirakalle

3 dl vehnäjauhoja
125 g margariinia
2 rkl vettä tai 1 keltuainen

Nypi voi ja jauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi vesi tai keltuainen ja sekoita vielä. Anna taikinan tarvittaessa levähtää jääkaapissa hetki. Levitä taikina halkaisijaltaan 25 cm vuokaan ja esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa n. 10 min.

Feta-pinaattipiirakka

1 annos pohjataikinaa
200g fetajuustoa
200g pakaste pinaattia
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
1-2 tl timjamia
suolaa ja mustapippuria

Sulata pinaatti ja valuta sitä hetki. Kuutioi fetajuusto ja sekoita kananmunat sekä kermaviili keskenään. Yhdistä täytteen ainekset ja mausta. Tarkista maku ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Tonnikalapiirakka

1 annos pohjataikinaa
1 prk tonnikalaa paloina
1 pieni sipuli
1 prk valkosipulituorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1-2 tl kuivattua oreganoa
suolaa ja pippuria
2 tomaattia
1 dl juustoraastetta

Valuta tonnikala palat lävikössä. Hienonna sipuli ja kuullota sitä kevyesti pannulla. Vatkaa tuorejuusto, kananmunat ja maito sekaisin kulhossa ja lisää mausteet. Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Riko tonnikala haarukalla ja levitä se esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää myös kuullotetut sipulit. Kaada päälle munamaito-juustoseos, lisää tomaattiviipaleet sekä päällimmäiseksi juustoraaste. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoile salaatin kera.

Suklaapiirakka

1 annos pohjataikinaa
175g tummaa suklaata
175g suolatonta voita
4 munaa
200 g hienoa sokeria
75 g vehnäjauhoja
kaakaojauhetta

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa laakeassa kulhossa. Sekoita seos tasaiseksi. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää seokseen jauhot varovasti nostellen. Yhdistä voi-suklaaseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kumoa täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa 175 asteessa 25- 30min tai kunnes täyte on hyytynyt. Koristele jäähtyneen piirakan pinta kaakaojauheella.

Reseptit: Sami Salonen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat