Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

3.10. Kaalipiirakka

kaalipiirakka
kaalipiirakkaRuokala
Julkaistu 03.10.2005 00:00(Päivitetty 03.10.2005 13:51)

Kaalipiirakka:

  • 1 paketti voitaikinaa
  • 1 pieni valkokaali
  • 1sipuli
  • 2 pientä omenaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g sulatejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1-2 rkl tummaa siirappia
  • 2 rkl voita
  • 2 tl kuivattua meiramia
  • suolaa
  • mustapippuria

Kauli voitaikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä leivinpaperilla vuorattu uunipannu tai iso piirakkavuoka. Laita taikinan päälle toinen leivinpaperi ja kaada päälle pussillinen kuivia herneitä, jotka estävät taikinaa nousemasta kuprulle esipaiston aikana. Esipaista pohjaa 15-20 minuuttia 180 asteisessa uunissa. Jäähdytä ja poista paperi sekä herneet. (Herneet voi käyttää uudestaan samaan tarkoitukseen!).

Täyte:

Kuori sipuli ja omenat. Poista omenista kodat ja kaalista kova keskusta. Suikaloi ne käsin tai koneella hienoiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ainekset pannulla pehmeiksi ja mausta suolalla, mustapippurilla, meiramilla ja siirapilla. Anna jäähtyä hetki ja kaada seos kulhoon. Sekoita joukkoon sulatejuusto ja kananmunat. Kaada täyteseos tasaisesti piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 180-200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lisää aiheesta:

Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suositteleeReijo Laatikainen kertoo keinon ehkäistä muistisairauksia: "Merkittävä vaikutus"Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut" Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiäRavintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • 06:43
    Muistisairaudet

    Reijo Laatikainen kertoo keinon ehkäistä muistisairauksia: "Merkittävä vaikutus"

  • Eilen19:21
    Perhe

    Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"

  • Eilen16:55
    Moottorikelkat

    Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut"

  • Eilen14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä