3.10. Kaalipiirakka

Kaalipiirakka:

  • 1 paketti voitaikinaa
  • 1 pieni valkokaali
  • 1sipuli
  • 2 pientä omenaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g sulatejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1-2 rkl tummaa siirappia
  • 2 rkl voita
  • 2 tl kuivattua meiramia
  • suolaa
  • mustapippuria

Kauli voitaikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä leivinpaperilla vuorattu uunipannu tai iso piirakkavuoka. Laita taikinan päälle toinen leivinpaperi ja kaada päälle pussillinen kuivia herneitä, jotka estävät taikinaa nousemasta kuprulle esipaiston aikana. Esipaista pohjaa 15-20 minuuttia 180 asteisessa uunissa. Jäähdytä ja poista paperi sekä herneet. (Herneet voi käyttää uudestaan samaan tarkoitukseen!).

Täyte:

Kuori sipuli ja omenat. Poista omenista kodat ja kaalista kova keskusta. Suikaloi ne käsin tai koneella hienoiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ainekset pannulla pehmeiksi ja mausta suolalla, mustapippurilla, meiramilla ja siirapilla. Anna jäähtyä hetki ja kaada seos kulhoon. Sekoita joukkoon sulatejuusto ja kananmunat. Kaada täyteseos tasaisesti piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 180-200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat