29-vuotias nainen vangittu Valkeakosken taposta epäiltynä – taustalla poikkeuksellinen tapahtumaketju

Valkeakoskelaisnainen vangittiin todennäköisin syin taposta epäiltynä tänään iltapäivällä Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Naisella on aiempaa rikostaustaa.

Uhri oli 19-vuotias, niin ikään paikkakuntalalainen mies. MTV Uutisten tietojen mukaan kyseessä oli puukotus.

Poliisi sai teosta ilmoituksen kello 23.30 aikaan keskiviikkona illalla. Henkirikos tapahtui yksityisasunnossa Valkeakosken keskustan lähistöllä. Tapauksen tutkinnanjohtaja on tutkinnallisiin syihin vedoten kieltäytynyt kommentoimasta epäiltyyn rikokseen liittyviä yksityiskohtia. Esitutkinta on käynnissä.

Taposta epäillyllä 1992 syntyneellä naisella on runsaasti aiempaa rikoshistoriaa viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Hän on ollut vastaajana lukuisissa lievemmissä rikoksissa, kuten näpistyksissä ja pahoinpitelyissä.

Kotipaikkakuntansa käräjäoikeudesta hänen nimissään on toistakymmentä rikosasiaa.

Ei ehtinyt vankilaan

Valkeakosken henkirikoksen taustalla on verrattain poikkeuksellinen tapahtumaketju. MTV Uutisten varmistetuista lähteistä saamien tietojen mukaan puukotuksen uhrina kuollut 19-vuotias mies oli vain kahta päivää ennen kuolemaansa saanut itse vankeustuomion törkeästä kuolemantuottamuksesta. 

Hän oli ajanut huumeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisena kovaa ylinopeutta Valkeakosken Apiankadulla. Risteysalueella hän oli törmännyt pyörällä liikkuneeseen kolmekymppiseen perheenisään, joka menehtyi törmäyspaikalle.

Kuski itse oli paennut paikalta.

Tapaus sattui viime syyskuun alussa. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi asiasta tuomionsa maanantaina. Nyt itse henkirikoksen uhrina menehtynyt mies sai törkeästä kuolemantuottamuksesta 2 vuoden ja 8 kuukauden mittaisen tuomion, jota ei ehditty vielä toimeenpanna.

Poliisi ei ole suostunut kommentoimaan taposta epäillyn ja uhrin taustoja tai kytköksiä millään tavalla.

Syyttennoston määräpäivä epäillyssä tapossa on 28. kesäkuuta.

Juttuun korjattu epäillyn ikä 29-vuotiaaksi kello 16.54.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja