Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

29.8.2003 Sorsaa kahdella tavalla, juureskakku ja vadelmakastike

Julkaistu 29.08.2003 15:46

Koipiconfit

Sorsaa kahdella tavalla

Sorsaa kahdella tavallaCopyright MTV Oy 2003

2 kpl patavalmista sorsaa
1 oksa rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl sherryä tai madeiraa
1 dl ruokaöljyä
valkopippuria, laakerinlehti, karkeaa suolaa

1. Irrota sorsista koipireidet sekä rintapalat. Halutessasi voit keittää rangoista juuresten kanssa liemen. Irrota myös rasvaiset nahanpalat.
2. Pilko valkosipulinkynnet ja hienonna rosmariini. Laita koivet ja rinnat pieneen kulhoon ja hiero sekaisin suolan, pippurin, valkosipulin ja rosmariinin kera. Lisää joukkoon öljy ja sherry. Peitä kelmulla ja laita kylmään maustumaan mielellään seuraavaan päivään. Jos epäilet mureutta niin voit antaa marinoitua 2-3 päivää. Tällöin saat rinnasta mureamman.
3. Laita koivet seuraavana päivänä uuninkestävään, tiiviiseen vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada mausteliemi ja rasvapalat päälle niin että koivet peittyvät. Kypsennä uunissa ensin 150 asteessa puoli tuntia ja alenna sitten lämpö 100 asteeseen. Anna hautua kunnolla kypsäksi eli noin 3 tuntia. Jäähdytä omassa rasvassaan.
4. Ennen tarjoilua: nosta koivet uunipellille nahkapuoli ylöspäin ja paahda uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia niin että saat rapean pinnan.

Rosepaistettu rinta

1. Valuta ja kuivaa rinnat hyvin.
2. Laita rinnat nahkapuoli alaspäin kylmään pannuun ja pannu sitten kuumalle levylle. Anna nahkapuolen ruskistua kunnolla ja rasvan sulaa. Käännä ja ruskista vielä toiselta puolelta.
3. Kypsennä vielä pari minuuttia uunissa.
4. Anna rintojen levätä paistamisen jälkeen vähintään 10 minuuttia lämpimässä ennen viipalointia. Muista viipaloida vasten lihassyitä, niin saat mureamman lopputuloksen.

Vadelmakastike

2 dl valmista tummaa kastikepohjaa (demi-glace)
0,25 dl valko- tai vadelmaviinietikkaa
0,5 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
1,5 dl tuoreita tai pakastevadelmia suolaa, pippuria

1. Paahda sokeri kasarissa tummanruskeaksi, lisää viinietikka, viini, vadelmat ja kastikepohja. Keitä hiljakseen noin vartti.
2. Mausta suolalla ja pippurilla ja siivilöi lopuksi.

Juureskakku

JuureskakkuJuureskakkuCopyright MTV Oy 2003

5 keskikokoista porkkanaa
2 palsternakkaa
1 lanttu
50 g voita
2 rkl hunajaa
valkopippuria, suolaa

1. Kuori juurekset. Viipaloi ne esim. juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.
2. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon hunaja. Pyörittele lastut voi-hunajaseoksessa ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Vuoraa mielellään suorakaiteen muotoinen vuoka (esim leipävuoka) leivinpaperilla ja lado juurekset tiiviisti vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 1,5-2 tuntia. Kokeile kypsyys tikulla.
4. Laita kakun päälle paino ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa kunnolla. Kumoa kakku ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Lämmitä palat uunissa tai mikrossa ennen tarjoilua.

Aterian viinisuositus:
Rivera, DOC Castel del Monte, Riserva
Italia, Apulia
Hinta Alkossa 16,76e


Lisää aiheesta:

Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiäLasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpalojaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHuijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaaMozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • 17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • 16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 12:57
    Verkkohuijaukset

    Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"

  • 10:11
    Testit

    Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaa