Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

29.3 Spagettivuoka ja Aleksanterin leivokset

Julkaistu 29.03.2006 00:00

Spagettivuoka

  • 350 g spagettia
  • 200g pakastepinaattia
  • 0,5-1 l suppilovahveroita
  • 250g maustamatonta tofua
  • 2 sipulia
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa, pippuria

Keitä spagetti. Lisää keitinveteen 1 tl suolaa ja 1 rkl öljyä. Hienonna sipuli ja ruskista öljyssä pannulla. Lisää murskattu tofu sekä tilkka öljyä ja paista hyvin sekoittaen 3-4 minuuttia. Lisää suppilovahverot ja paista vielä n.3 minuuttia. Lisää pinaatti sekä reilusti pippuria ja suolaa maun mukan.

Öljyä uunivuoka kevyesti ja sekoita spagetti ja paistos keskenään vuoassa. Paista vuokaa 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Pinnalla oleva spagetti saa hiukan kuivahtaa. Tarjoile hyvän salaatin kera.

Aleksanterin leivokset

  • 300 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 7,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • täyte:
  • vadelmahilloa
  • kuorrutus:
  • tomusokeria
  • mansikka-/puolukkamehua
  • 2 rkl sulaamargariinia
  • Vaahdota sokeri ja pehmeä margariinin. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Taputtele taikina leivinpaperin päälle (yksi uunipellillinen). Paista 200°C:ssa vain sen verran, että taikinalevy saa hiukan väriä.

    Leikkaa jäähtynyt levy kahtia ja laita vadelmahilloa väliin. Nosta toinen puolikas hillon päälle. Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka punaista mehua kerrallaan kunnes seos on pehmeää. Mausta kuorrute voilla ja levitä levyn pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa levy pieniksi leivoksiksi.

    Reseptit: Kati Pulli (Animalia) ja Teresa Välimäki

    Lisää aiheesta:

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennäGoogle julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansaOletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyySuomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 18:59
      Ruokaniksit

      Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

    • 16:59
      Google

      Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa

    • 16:52
      Meikit

      Oletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy

    • 14:15
      Ruoka

      Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

    • 13:31
      Kissat

      Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta