29.3 Spagettivuoka ja Aleksanterin leivokset

Spagettivuoka

  • 350 g spagettia
  • 200g pakastepinaattia
  • 0,5-1 l suppilovahveroita
  • 250g maustamatonta tofua
  • 2 sipulia
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa, pippuria

Keitä spagetti. Lisää keitinveteen 1 tl suolaa ja 1 rkl öljyä. Hienonna sipuli ja ruskista öljyssä pannulla. Lisää murskattu tofu sekä tilkka öljyä ja paista hyvin sekoittaen 3-4 minuuttia. Lisää suppilovahverot ja paista vielä n.3 minuuttia. Lisää pinaatti sekä reilusti pippuria ja suolaa maun mukan.

Öljyä uunivuoka kevyesti ja sekoita spagetti ja paistos keskenään vuoassa. Paista vuokaa 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Pinnalla oleva spagetti saa hiukan kuivahtaa. Tarjoile hyvän salaatin kera.

Aleksanterin leivokset

  • 300 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 7,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • täyte:
  • vadelmahilloa
  • kuorrutus:
  • tomusokeria
  • mansikka-/puolukkamehua
  • 2 rkl sulaamargariinia

Vaahdota sokeri ja pehmeä margariinin. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Taputtele taikina leivinpaperin päälle (yksi uunipellillinen). Paista 200°C:ssa vain sen verran, että taikinalevy saa hiukan väriä.

Leikkaa jäähtynyt levy kahtia ja laita vadelmahilloa väliin. Nosta toinen puolikas hillon päälle. Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka punaista mehua kerrallaan kunnes seos on pehmeää. Mausta kuorrute voilla ja levitä levyn pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa levy pieniksi leivoksiksi.

Reseptit: Kati Pulli (Animalia) ja Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat