29.3.2004 Yrttinen vihannespaistos ja uppomuna

Yrttinen vihannespaistos

Yrttinen vihannespaistos (4 annosta)

  • 1 fenkoli
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3 kiinteämaltoista perunaa
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja tai 3 tomaattia
  • 3 rkl cashewpähkinöitä
  • Yrttejä esim: rakuunaa, basilikaa, persiljaa
  • 1 ruukku rucolaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 sitruunan tai limen mehu
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 150 g fetajuustoa

Suikaloi fenkolit, leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi, kuutio perunat ja halkaise tomaatit. Paista kasarissa perunat melkein kypsiksi, lisää pähkinät. Anna ruskistua ja lisää fenkolit. Kypsennä hetki ja lisää sitten kesäkurpitsaviipaleet. Kypsennä hetki ja lisää tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää yrtit ja lopuksi sitruunanmehu.

Uppomuna:

  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • oliiviöljyä

Laita vettä kattilaan n. 1 l ja anna kiehua hiljalleen. Lisää joukkoon etikka. Riko kananmunat kauhaan ja kumoa varovasti veteen, keitä n. 4 min.

Murusta lopuksi oreganolla maustettua fetajuustoa vihannespaistoksen päälle ja tarjoile löysän uppomunan kera.

Reseptit: Jyrki Sukula /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja